Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Teatro di Nascosto naar Perrontheater in Zwolle

10 juni 2018-20:30 - 23:30

Foto: Anna Laviosa

Zwolle – Op zondag 10 juni komt het internationale theatergezelschap Teatro di Nascosto naar het Perrontheater in Zwolle om de voorstelling ‘Somud u Ahlam’ te spelen. De voorstelling is een monoloog die gebaseerd is op de laatste werkreizen van Teatro Nascosto regisseur Annet Henneman in Palestina en Irak. Waargebeurde verhalen, dansen en liederen brengen je in een huiskamer in Koerdistan, in een Bedoeïen tent in Palestina. Voorafgaand aan de voorstelling kan men deelnemen aan de workshop ‘Theater Reportage’, waar je alles leert over het maken van journalistiek theater.

Voorstelling: ‘Somud u Ahlam’

De oprichtster en regisseur van dit Italiaanse Theatergezelschap is de van origine Nederlandse Annet Henneman die ruim 30 jaar woonachtig is in Volterra, Italië. Al twee decennia lang werkt Henneman in conflictgebieden in het Midden-Oosten waar zij theater maakt met acteurs uit o.a. Palestina, Iran, Irak, Koerdistan, Egypte en Engeland. In haar voorstellingen vertelt ze waargebeurde verhalen over het dagelijks leven in oorlogs- en conflictgebieden. De voorstelling Somud u Ahlam is een monoloog gebaseerd op de laatste werkreizen van Henneman in Palestina en Irak. Waarbij de toeschouwer een persoonlijke inkijk krijgt in het leven van de families die zij heeft ontmoet.

Workshop Theater Reportage

Tijdens de workshop ‘Theater Reportage’ leert men alles over het maken van journalistiek theater. Want waar haal je tegenwoordig betrouwbare informatie vandaan en hoe laat je het publiek jouw spel geloven? Door middel van Lichamelijke-, stemtrainingen en improvisaties leer je andermans realiteit te beleven en te spelen. Het is daarnaast een unieke kans om meer te weten te komen over grote theatermakers/vernieuwers waar Henneman mee heeft samengewerkt zoals Jerzy Grotowski, Eugenio Barba en Judith Malina.

Datum: Zondag 10 juni
Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:30

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.eventbrite.nl/o/teatro-di-nascosto-het-verborgen-theater-17387106701

Gegevens

Datum:
10 juni 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Perrontheater
Westerlaan 9
Zwolle, Overijssel 8011 CA Nederland
+ Google Maps
Back to top button