Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Swols MTB festival

5 oktober 2019-09:00 - 16:00

Net buiten Zwolle, in het Westerveldse bos werd exact 10 jaar geleden een mountainbikeroute aangelegd met hulp van de Provincie Overijsel, gemeente Zwolle, Toerclub Swolland en Nederlands bekendste MTB routebouwer Patrick Janssen (Tracks & Trails). Toendertijd was dit één van de eerste professioneel aangelegde MTB routes van Nederland. Al was het met een lengte 3 km een korte route, hij heeft wel redelijk wat hoogteverschil en is technisch uitdagend.

De eerste uitbreidingen aan de route zijn ondertussen gerealiseerd en er lopen afspraken met de gemeente welke mogelijkheden er voor de toekomst. Hierbij houden we rekening met de natuur, omwonenden en andere gebruikers van het Westerveldse bos. Met als resultaat dat er steeds meer MTBérs de route weten te vinden, getuige de data van Strava.
Om dit dubbel lustrum te vieren en de vernieuwde route in het zonnetje te zetten organiseert Toerclub Swolland op zaterdag 5 oktober een MTB festival op Westerveld speciaal gericht op de mountainbikers uit Zwolle en omgeving.

Het ochtendprogramma van deze dag is vooral gericht op de jeugd, in samenwerking met sportservice Zwolle. Beginnende of gevorderde mountainbikers kunnen in de middag deelnemen aan fietstechniek clinics, waarbij de mogelijkheid bestaat een fiets te huren. Tevens zijn er met medewerking van verschillende Zwolse fietsenzaken nieuwe fietsen te testen op een uitgezet parcours. Er zijn die dag op het parcours enkele verassingen geplaatst en voor het eerst zal de nieuw aangelegde pumptrack geopend zijn. Deelname aan dit festival kan via de link: https://inschrijven.nl/form/2019100550638-nl

Gegevens

Datum:
5 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Back to top button