Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Strategische agenda Spoorzone en ontwerp nieuwe fietsenstalling

17 oktober 2018-19:30 - 22:30

Zwolle – Het hoofdonderwerp van het Spoorcafé op 17 oktober is de strategische agenda voor de gebiedsontwikkeling van Spoorzone-Hanzeland. Aan het begin van de avond licht Boskalis bovendien kort het ontwerp van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein en de Stationsweg toe.

Fietsenstalling en openbare ruimte Stationsplein en Stationsweg

De nieuwe ondergrondse fietsenstalling is royaal van opzet, overzichtelijk en licht. Dat zorgt voor optimale functionaliteit, comfort en veiligheid. Het plein krijgt een volledig nieuwe inrichting met veel groen. De ruime opzet, korte routes en logische splitsing tussen voetgangers, fietsers en auto’s zorgen voor een optimale doorstroom van het verkeer. Hedwig Verelst, omgevingsmanager bij Boskalis, licht het ontwerp toe.

Hoofdonderwerp: strategische agenda Spoorzone-Hanzeland

Spoorzone-Hanzeland wordt dé plek waar mensen die houden van stedelijke dynamiek en bijbehorende levendigheid, graag willen wonen en verblijven. Tegelijkertijd wordt het een innovatiedistrict voor nieuwe (internationale) initiatieven. Deze toekomstschets staat in de strategische agenda voor Spoorzone-Hanzeland, het hoofdonderwerp van dit Spoorcafé. Wim Korf en Henk Snel van gemeente Zwolle lichten het proces, de inhoud op hoofdlijnen en de vervolgstappen van dit visie- en inspiratiedocument deze avond aan u toe. De daadwerkelijke invulling van de strategische agenda wordt in samenwerking met bewoners, ondernemers en overige belanghebbenden uitgewerkt op het moment dat er concrete initiatieven zijn.

Over het Spoorcafé

Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats op wisselende locaties. Het is de plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over ontwikkelingen in de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

spoorcafé
Lubeckplein 68
Zwolle,
+ Google Maps
Site:
https://www.zwolle.nl/het-spoorcaf
Back to top button