Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stem als instrument van de verteller

7 april 2018-10:00 - 17:00

Zwolle – Het vertellen van verhalen is in de veranderende wereld waarin we leven actueler dan ooit. Labeltjes van theezakjes nodigen ons met een korte vraag uit om elkaar vaker een verhaal te vertellen. Van een leerkracht, manager, predikant, politicus of marketeer wordt verwacht dat ze hun boodschap verhelderen met een verhaal. Managers met visie delen persoonlijke verhalen met hun medewerkers om ze te inspireren en mee te nemen in een nieuwe kijk op hun werk en de samenleving. En de machtigste man op aarde is president geworden omdat hij tijdens de verkiezingscampagne onware of minder ware verhalen vertelde aan de kiezers.

Al die verhalen komen tot leven dankzij de verbeelding van de verteller. De stem is hierbij een belangrijk instrument. In het dagelijkse leven gebruiken we echter maar een heel beperkt deel van onze stem.
Het gaat in de workshop ‘Stem als instrument van de verteller’ om het ontdekken van authentieke mogelijkheden van je stem.
Een tweede invalshoek bestaat uit het uitbreiden van je stemrepertoire op een gezonde manier. Lichaamshouding en adem spelen hier een hoofdrol. Hoe kun je op een natuurlijke manier werken aan onderhoud en uitbreiding van je stemrepertoire?

De workshop richt zich op leerkrachten, bibliothecarissen, welzijnswerkers, theologen, sprekers, grootouders, verhalenvertellers en andere liefhebbers van verhalen.
Enige ervaring met het vertellen van (korte) verhalen is gewenst.
De workshop wordt verzorgd door de Vertelacademie, de vaste partner van De Verhalenboot als het gaat om scholing van vertellers.

Datum: zaterdag 7 april 2018. De workshop duurt van 10.00 tot 17.00 uur.
Inschrijven is mogelijk via www.vertelacademie.nl.

Meer informatie

Ronald Naar studeerde wijsgerige pedagogiek. Daarna volgde hij zijn fascinatie voor de stem. Een eerste grote inspiratiebron was het Roy Hart Theatre, hier ontdekte Ronald de vitale en creatieve kracht van de menselijke stem. Bij diverse zangpedagogen werkte hij aan zijn (klassieke) zangstem. Vanaf begin jaren ’90 geeft Ronald stemworkshops aan zangers, spelers en vertellers, onder andere bij de Vertelacademie.

Jaarlijks verzorgt de Vertelacademie op De Verhalenboot in Zwolle naast dagworkshops twee vierdaagse basiscursussen verhalen vertellen.

Gegevens

Datum:
7 april 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Verhalenboot
Pletterstraat 20
Zwolle, Overijssel 8011 VG Nederland
+ Google Maps
Back to top button