Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

[Video] Berkum verslaat concurrent SVZW

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van directe concurrent SVZW en blijft daardoor de ranglijst in de 1e Klasse D aanvoeren. De thuisclub verzuimde lange tijd een beslissende afstand te nemen maar ging terecht met de volle winst strijken.

“Ik ben erg tevreden met wat ik vandaag gezien heb, gewoon een prima wedstrijd,” constateerde Berkum-coach Arno Hoekstra. “In de eerste helft liet SVZW ons meer aan de bal, na rust waren ze gevaarlijker. Maar daardoor werd de wedstrijd opener en kregen wij weer meer kansen.” SVZW-trainer Erik Assink zag dat zijn ploeg te weinig had gebracht. “We verzuimden het ze lastig te maken in de opbouw en we hebben niet verrassend genoeg gespeeld. Een terechte overwinning voor Berkum.”

Direct onder druk

SVZW liet er in de openingsfase geen gras over groeien en zette Berkum direct onder druk. Tot echte kansen kwamen de bezoekers echter niet en dat euvel speelde ze eigenlijk de hele wedstrijd parten. Na een kwartiertje kwam Berkum er beter in en even later namen de Zwollenaren afstand. Na een vrije trap van Chris van der Meulen wist de SVZW-defensie niet op te ruimen, waardoor de bal bij Marc van der Meulen kwam. De Berkum-aanvoerder aarzelde geen moment om van flinke afstand uit te halen en zijn schot verdween strak in de bovenhoek: 1-0. Marc zag even later een inzet, na een goede voorbereidende actie van Johnsen Bacuna, via de lat over gaan en een minuut of vijf voor rust had SVZW-keeper Raymond Beukeveld al zijn kwaliteiten nodig om een vrije trap van de sterk spelende Berkum-back Jeroen van Brummen te pareren.

Weer via lat over

Na de hervatting was SVZW iets meer op de vijandelijke helft te vinden, maar echte kansen kwamen daar opnieuw nauwelijks uit voort. Aan de andere kant was dat wél regelmatig het geval, maar opnieuw ging een schot van Marc van der Meulen via de lat over en een uithaal van Jorben Nieuwenhuis zeilde net over. SVZW-keeper Beukeveld hield vervolgens een aantal malen Bacuna en Marc van der Meulen van het scoren af.

Met nog een minuut of 20 op de klok leek Bacuna, na een afgeslagen Twentse aanval, bij de middencirkel uit te gaan breken maar Michael Wensing verhinderde dat. Dat leverde hem echter zijn tweede gele kaart van de middag op, zodat de bezoekers met 10 man verder moesten. Vlak voor tijd ontsnapte Darek Andrzejak aan zijn bewaking en leek hij SVZW na een sterke loopactie alsnog langszij te brengen, maar tot opluchting van de thuisclub mikte hij over. De beslissing viel in blessuretijd, toen invaller Thom Kooke op het Twentse doel af kon gaan. Zijn inzet leek te smoren, maar de bal werd door Harm Jan Tip in eigen doel gelopen, zodat het alsnog 2-0 werd.

Door deze verdiende zege blijft Berkum op kop, maar de voorsprong op achtervolger WHC bedraagt nog steeds maar één punt, dus het blijft spannend in 1D!

Berkum-SVZW 2-0 (1-0)

Scheidsrechter: Robert de Wit

Doelpunten: 20. Marc van der Meulen (1-0), 90+2. Harm Jan Tip (2-0) (eigen doel)

Gele kaart: Bas Woesthuis (SVZW)
Rode kaart: Michael Wensing (SVZW) (2 x geel)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jeroen van Brummen, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (88. Thom Kooke)

Opstelling SVZW: Raymond Beukeveld, Nick de Graaf (86. Maarten Jansen), John Lubbers, Michael Wensing, Harm Jan Tip, Bas Woesthuis, Karlo Borghuis, Tim Pothast (70. Darek Andrzejak), Yessin Maskoul, Dewi Perik, Ferdi ter Avest (81. Kevin Aman)