Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsfestival Zaterdagavondconcert – Weens Nieuwjaarsconcert in Zomers jasje

2 september 2017-20:00 - 22:00

Thorbeckegracht Concert

Het traditionele Stadsfestival Zaterdagavondconcert vindt dit jaar plaats op het Noordereiland, naast Theater de Spiegel. Het Orkest van het Oosten en Steef de Jong maken speciaal voor deze zesde editie een nieuw programma en steken het traditionele Weense Nieuwjaarsconcert met veel humor in een nieuw zomers jasje!

Op het programma van dit Zomers Nieuwjaarsconcert staan naast werken van Offenbach alle grote hits van Johann Strauss, zoals de Tritsch-Tratsch Polka en luisterAn Der Schönen Blauen Donau. En natuurlijk zal de avond worden afgesloten met een daverende Radetzky Mars. Ook dit jaar kan het publiek meezingen en dansen, om te genieten van het concert.

Steef de Jong

Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Hij heeft een fascinatie voor de operette: het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical.
Steef is opgeleid tot beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In 2006 studeerde hij hier als bachelor af met de muziektheatervoorstelling Stevens Testosteron Revue. Daarna vervolgde hij zijn studie aan DasArts (Master of Theatre – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), en studeerde hij in 2009 af met het muziekdrama Engelberg Express, een Alpenoperette waarvoor hij verantwoordelijk was voor het libretto, de muziek, het toneelbeeld en de regie.

Orkest van het Oosten

Als het symfonieorkest voor Overijssel staat het Orkest van het Oosten midden in de Overijsselse samenleving. Het orkest maakt hoogwaardige klassieke muziek voor iedereen en brengt mensen met elkaar én met muziek in verbinding. Daarnaast is het orkest een enthousiaste en professionele begeleider van koren en opera en onderneemt het tal van initiatieven voor muziekeducatie. Zo draagt het Orkest van het Oosten bij aan de kwaliteit van leven en van het vestigingsklimaat in Overijssel.

Toegang voor het Zomers Nieuwjaarsconcert is gratis.

Gegevens

Datum:
2 september 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
View Evenement Website

Organisator

Zwolse Theaters
Telefoon:
038-428 8280
E-mail:
info@zwolsetheaters.nl
View Organisator Website
Back to top button