Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spoorcafé woensdagavond 21 november: hoofdonderwerp Lübeckplein

21 november 2018-19:30 - 22:00

Gratis

Zwolle- Samen met bewoners, bedrijven, scholen en eigenaren werkt de gemeente Zwolle aan een aantrekkelijk, levendig en klimaatbestendig Lübeckplein. Door het plein te vergroenen, verbinden, verzachten en ‘vervetten’ draagt het plein bij aan de gebiedsontwikkeling van Spoorzone/Hanzeland. Er zijn dit jaar opnieuw mooie stappen gezet. Wat is de visie op dit plein? Wat betekent deze visie voor u en vooral: hoe kunt u helpen? En hoe gaat het nu verder? Daar gaat dit Spoorcafé over. Daarnaast vertelt NS over de verbouwing van het stationsgebouw en licht Loco Motief haar plannen toe om het wachten te verzachten. Dit Spoorcafé vindt deze avond plaats in het stationsgebouw, in de ruimte tegenover de OV Service & Ticket winkel

Lübeckplein

Om de ontwikkeling van het Lübeckplein richting te geven, is een visie opgesteld: waar willen we heen, wat willen we bereiken, wat helpt daarbij en wie neemt daarbij welke rol? Deze visie is opgesteld op basis van eerdere inbreng van bezoekers van het Spoorcafé en geeft richting aan de gewenste ontwikkeling. Bovendien dient deze visie ter inspiratie voor ideeën en helpt ze bij het afwegen van prioriteiten en het maken van keuzes. Tijdens het Spoorcafé bespreekt de gemeente de visie op het Lübeckplein met u en doet ze een voorstel voor het vervolg.

Verbouwing stationsgebouw

Voor het Lübeckplein aan bod komt, staan we eerst stil bij de geplande verbouwing van het stationsgebouw. De Hema in het stationsgebouw sloot een aantal weken geleden haar deuren. Wat gaat er met deze ruimte en de rest van het gebouw gebeuren? NS praat u hierover graag bij. De ruimte waarin voorheen de Bruna zat (waar het Spoorcafé deze avond plaatsvindt) staat al geruime tijd leeg. Maar daar gaat op korte termijn verandering in komen. De initiatiefnemers van Loco Motief lichten tijdens het Spoorcafé toe hoe zij op deze plek samen met u en andere partners in en rondom de stad het wachten gaan verzachten.

Over het Spoorcafé

Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats op wisselende locaties. Het is de plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over ontwikkelingen in de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

Gegevens

Datum:
21 november 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close