Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spoorcafé over gebiedsontwikkeling Spoorzone

15 mei 2019-19:30

Gratis

Zwolle – De ambitie van de samenwerkende partners in de Spoorzone is om van Spoorzone/Hanzeland een gebied te maken waar mensen elkaar graag ontmoeten, waar wat te beleven is en waar je je verbonden voelt met de mensen om je heen, met de stad en met de rest van Nederland. Bewoners, studenten, ondernemers, eigenaren, corporaties, ontwikkelaars en andere partijen uit de stad hebben hier ongetwijfeld ideeën over. Daarom gaan vertegenwoordigers van het Spoorzone project in het Spoorcafé van mei en juni graag met u  in gesprek, want samen maken we de stad!

Op 15 mei wordt in het Spoorcafé in Gerrits Tuin (achter het pand van VanWonen aan de Willemsvaart 21) stil gestaan bij een aantal belangrijke thema’s die een rol spelen bij de gebiedsontwikkeling van Spoorzone/Hanzeland: mobiliteit, energie, verstedelijking, economische ontwikkeling en duurzaamheid. Aanvang 19.30 uur. Bij goed weer is een deel van het programma buiten: neem daarom een jas mee!

Plenaire start

Na een korte inleiding door VanWonen over Gerrits Tuin, de plek waar u deze avond te gast bent, vertelt projectmanager Wim Korf over het doel en de aanpak van de gebiedsontwikkeling in Spoorzone/Hanzeland. Carolien van Hemel, directeur van het Utrecht Sustainability Institute, verzorgt aansluitend een inleiding over duurzame stedelijke ontwikkeling. Daarna lichten betrokken projectleiders de status van de thema’s mobiliteit, energie, verstedelijking en economische ontwikkeling in Spoorzone/Hanzeland toe.

Verdieping aan tafels

Het tweede deel van de avond praat u in twee rondes aan verschillende tafels met over de genoemde thema’s door. De opbrengst aan tafels wordt verwerkt in de verdere aanpak van de gebiedsontwikkeling. In het Spoorcafé van juni komt dit terug en gaan vertegenwoordigers van het Spoorzone project samen met u op deze en andere thema’s verder de diepte in.

Het Spoorcafé, een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail, vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats op wisselende locaties. Het is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. 

 

Gegevens

Datum:
15 mei 2019
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Gerrits Tuin
Willemsvaart 21
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button