Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spoorcafé

18 september 2019-19:30

Gratis

Zwolle – Eind augustus was het drie dagen feest op het Lübeckplein. Maar er gebeurt en gebeurde veel meer in de Spoorzone! Op het Spoorcafé van 18 september krijgt u een update.

Verfraaien Lübeckplein

De provincie Overijssel stelt 100.000 euro beschikbaar voor het koeler en cooler maken van het Lübeckplein. Afgelopen zomer kon iedereen zijn of haar idee voor het plein indienen via de actie Plein de Campagne. Er kwamen maar liefst 500 reacties binnen met circa 220 concrete ideeën. Een aantal van deze ideeën werd eind augustus tijdens het LübeckPleinFestijn getest. Begin september gingen circa 50 ideeënmakers aan de slag met de ingediende ideeën én de suggesties die eerder tijdens onder andere de Spoorcafés geopperd zijn. In 4,5 uur kwamen zij samen tot twee globale schetsen die de komende periode verder uitgewerkt worden. Anne-Marie Mosterman, gebiedsontwikkelaar bij gemeente Zwolle, praat u bij over het proces tot nu toe, het tussenresultaat én het vervolg.

Ondergrondse fietsenstalling en herinrichting openbare ruimte

Leontien Benders, omgevingsmanager Spoorzone Noord bij gemeente Zwolle, vertelt aansluitend over de laatste ontwikkelingen rondom de bouw van de ondergrondse fietsenstalling door Boskalis Nederland. Met indrukwekkend materieel worden momenteel de wanden van de bouwkuip gemaakt. Leontien vertelt hierover, licht toe welke werkzaamheden de komende periode op de planning staan én vertelt onder andere ook over de activiteiten tijdens Burendag op zaterdag 28 september.

Ontwikkelkader Spoorzone/Hanzeland

Tot slot komt het Ontwikkelkader Spoorzone/Hanzeland kort aan de orde. Het Spoorcafé van mei ging hier ook over. Inmiddels zijn de nodige vervolgstappen gezet. De daadwerkelijke inhoud van het Ontwikkelkader wordt in een van de komende Spoorcafés behandeld. Tijdens het Spoorcafé van 18 september wordt u bijgepraat over de actuele stand van zaken en hoe het vervolgproces er uitziet.

Aanvang 19.30 uur bij BCN aan het Lübeckplein 20 (in het Schellepoortgebouw, ingang tegenover Primera).

Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats op wisselende locaties. Het Spoorcafé is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. U bent van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

 

Gegevens

Datum:
18 september 2019
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

BCN
Lübeckplein 20
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button