Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sollicitatieworkshops en netwerkgesprekken voor werkzoekenden bij Vacaturecafé regio Zwolle

7 december 2017-15:00 - 17:00

Zwolle – Op 7 december vindt de tweede editie van het Vacaturecafé regio Zwolle plaats. Stichting DeBroekriem en MKB Regio Zwolle nodigen deze dag werkzoekenden en werkgevers uit om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Er is een breed aanbod, waaronder gratis sollicitatieworkshops, een professionele profielfotograaf en speeddates met loopbaancoaches en LinkedIn-experts.

Een persoonlijke ontmoeting met werkgevers

Bij het Vacaturecafé ontmoeten werkgevers en werkzoekenden elkaar eerst in levenden lijve. Lisa Heethaar van MKB Regio Zwolle stelt dat de persoon belangrijker is dan het cv. “Toch kijken werkgevers eerst naar het cv voordat ze een persoon uitnodigen voor een gesprek. Bij dit Vacaturecafé gaan we dat anders doen.” De werkgevers zijn aanwezig met vacatures en gemotiveerde werkzoekenden kunnen zich voorstellen. Gewoon één op één kijken of er een klik is, waarbij verder wordt gekeken dan alleen naar leeftijd en cv.

Workshops en loopbaancoaches

Naast de netwerkgesprekken met uiteenlopende werkgevers, volgen de werkzoekenden verschillende sollicitatieworkshops. Zo geeft loopbaancoach Eline Sluys bij het Vacaturecafé regio Zwolle een sollicitatieworkshop speciaal voor introverte mensen: “Ik geloof dat iedereen kan leren om zonder stress zichtbaar te zijn.” Verder staan er onder andere workshops zoals do’s en dont’s in het cv, storytelling en een LinkedIn-training op de planning.

Samenwerking Stichting DeBroekriem en MKB Zwolle

Medeorganisator van het Vacaturecafé Stichting DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. “Bij DeBroekriem hebben we een community van honderden werkzoekenden in de regio Zwolle en die brengen we in contact met werkgevers”, aldus Vermeer. “Door de samenwerking met het MKB wordt nu ook de werkgever bereikt.” Het initiatief wordt ondersteund door maatschappelijk investeerder Startfoundation.

Nieuwe banen bij het Vacaturecafé

De vorige editie van het Vacaturecafé in het voorjaar van 2017 was een groot succes. Van de 240 aanwezigen hebben 58 personen een match met een werkgever gemaakt. Tien van hen zijn uiteindelijk aangenomen bij organisatie dankzij de ontmoeting op het Vacaturecafé. Ambassadeur voor ouderenwerkloosheid en oud-profvoetballer John de Wolf spreekt vol lof over matches bij de vorige editie: “Als mensen met een afspraak naar huis gaan, dan zie je de blijheid en het enthousiasme. Niet alleen bij 50-plusser, maar ook bij jongere mensen.”

Aanmelden

Het Vacaturecafé regio Zwolle vindt plaats tussen 15.00 en 17.00 uur in het IJsseldelta Center bij PEC Zwolle. Voor meer informatie en gratis deelname kunt u terecht op http://www.debroekriem.nl/vacaturecafe/. Werkgevers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Lisa Heethaar via lisa@mkbregiozwolle.nl.

Gegevens

Datum:
7 december 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

IJsseldelta Center
Stadionplein 20
Zwolle, Overijssel 8025 CP Nederland
+ Google Maps
Back to top button