Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scootmobiel-‘wandeling’ door de stad

10 maart 2018-08:30 - 11:00

ChristenUnie

Zwolle – Op zaterdag 10 maart organiseert ChristenUnie Zwolle een scootmobiel-wandeling door de stad. De wandeling staat onder leiding van stadsgids Bert Dijkink. Met de tocht wil de ChristenUnie samen met bestuurders van scootmobiels ontdekken hoe toegankelijk Zwolle is voor mindervaliden. Ook landelijke ChristenUnie politici rijden mee.

Vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar voor het stadhuis. De tocht start om 10:00 uur en iedereen met of zonder scootmobiel is welkom om mee te ‘wandelen’.

“We nemen zelf ook plaats achter het stuur”, zegt raadslid Job Looijenga. “Want op deze manier kunnen we eventuele belemmeringen zelf ervaren.” Ook stadsgids Bert Dijkink neemt plaats achter het stuur van een scootmobiel.

Mobiliteit onder ouderen

Looijenga: “Ouderen moeten de mogelijkheid hebben om andere mensen te ontmoeten: jong en oud. Als je minder mobiel wordt dit neemt echter af. En dat leidt tot een groeiende eenzaamheid onder ouderen. Daarom wil de ChristenUnie mobiliteit onder ouderen mogelijk maken en eventuele drempels wegnemen. Het voorkomt dat ouderen vereenzamen en zorgt ervoor dat problemen vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden.”

Mee blijven doen

In de afgelopen jaren heeft de ChristenUnie aandacht gehad voor het welzijn van ouderen en dat blijven we doen. De ChristenUnie zet zich voor goede voorzieningen voor wonen, welzijn en zorg voor senioren. Landelijk vanuit het bekende manifest ‘Waardig Oud Worden’, lokaal door het stimuleren van vitaal en veilig oud worden, tegengaan van eenzaamheid en mee kunnen (blijven) doen aan de samenleving.

De tocht is op zaterdagmiddag 10 maart en start vanaf het bordes van het stadhuis. Vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar voor het stadhuis. De tocht start om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom. Aanmelding kan via job@christenuniezwolle.nl.

Gegevens

Datum:
10 maart 2018
Tijd:
08:30 - 11:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

ChristenUnie
Website:
https://zwolle.christenunie.nl

Locatie

Stadhuis
Grote Kerkplein 15
Zwolle,
+ Google Maps
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close