Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samenspeelactiviteiten in de Schellerdriehoek in Zwolle

14 oktober-14:00

Zwolle – In de herfstvakantie organiseert de Speeltuinbende een Samenspeelweek. In 13 speeltuinen, verspreid over ons land, wordt er in die week van alles georganiseerd. Het doel van de Samenspeelweek is kinderen laten ervaren hoe je sámen kunt spelen en hoe leuk dat is. En om kinderen met een zonder handicap samen te brengen. In de deelnemende speeltuinen/-plekken kunnen zij meedoen met stoere activiteiten en spelletjes. Ook de Schellerdriehoek in Zwolle doet op 14 oktober van 14.00-15.00 en van 15.00-16.00 uur mee met de Samenspeelweek. Start: ingang Grenslaan.

Aanmelden noodzakelijk

Juist in deze periode waarin veel activiteiten worden afgelast, wil de organisatie ervoor zorgen dat kinderen kunnen blijven spelen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Zodat ieder kind fijn en veilig mee kan doen. Kinderen en hun ouders kunnen zich bij de deelnemende speeltuin aanmelden.

Spelen is een serieuze zaak

Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is de manier om andere kinderen te ontmoeten. Door te spelen leren ze vaardigheden voor het leven. De sociale contacten met speelvriendjes zorgen voor meer eigenwaarde en minder stress. Veel kinderen met een handicap missen vriendjes in hun buurt.

Schellerdriehoek en Speeltuinbende

De Schellerdriehoek heeft “natuurlijk spelen voor alle kinderen samen” hoog  in het vaandel staan. Het park kreeg in 2014 al het predicaat “goedgekeurd door de Speeltuinbende”.
De Speeltuinbende is een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind (vh NSGK) en zet zich al tien jaar met hulp van kinderen met én zonder beperking in voor meer toegankelijke speelplekken en organiseert samenspeelmomenten. Zodat elk kind, met of zonder handicap, mee kan spelen. Inmiddels zijn er 550 gezinnen betrokken bij de Speeltuinbende en dat moeten er nog veel meer worden. De Samenspeelweek wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Klein Geluk van FNO.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://www.speeltuinbende.nl/
Back to top button