Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondetafelgesprek vrijheid van onderwijs

1 oktober 2019-20:00 - 21:30

Zwolle – De Onderwijsraad organiseert in het najaar een rondetafelgesprek met ouders over vrijheid van onderwijs. Ouders kunnen in dit gesprek een bijdrage leveren aan de voorbereiding van het advies van de Onderwijsraad over dit onderwerp. De raad nodigt ouders uit hun belangstelling hiervoor kenbaar te maken.

Heeft u kinderen die op school zitten? Waarom heeft u juist die school gekozen en vindt u het belangrijk dat u kunt kiezen? Vindt u het mooi dat er zoveel verschillende scholen zijn, vanuit verschillende geloofsrichtingen of ideeën over opvoeding, of ziet u liever dat onderwijs voor iedereen hetzelfde is? Bent u betrokken bij het beleid en de identiteit van de school van uw kind(eren) – weet u bijvoorbeeld wie de bestuurders zijn?

De Onderwijsraad doet onderzoek naar de ‘vrijheid van onderwijs’, zoals beschreven in artikel 23 van de grondwet. Dit is een oud recht, en voor veel Nederlanders heel belangrijk. Andere Nederlanders denken juist dat deze vrijheid van onderwijs slecht is voor de samenleving, en zij willen graag meer regie van de centrale overheid.

Rondetafelgesprek

De Onderwijsraad wil in dit onderzoek ook graag ouders betrekken. Ze organiseren daarom rondetafelgesprekken met ouders, op verschillende plaatsen in het land. Onder meer in Zwolle, waarvoor ze u van harte willen uitnodigen. Tijdens dit rondetafelgesprek kunt u in gesprek gaan met een aantal leden van de Onderwijsraad en met andere ouders. De Onderwijsraad hoopt in Zwolle een rondetafelgesprek te organiseren waar veel verschillende mensen aan tafel zitten.

Let op: Als u zich intekent bent u niet verzekerd van deelname. Op basis van de intekeningen nodigt de Onderwijsraad per rondetafel een groep ouders uit. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat de groep ouders die aan tafel zit zo divers mogelijk is samengesteld. Per rondetafel is er plaats voor vijftien ouders. Tijdens de rondetafelgesprekken zal één van de raadsleden van de Onderwijsraad het thema kort inleiden, alvorens ze met elkaar in gesprek gaan aan de hand van een aantal stellingen en vragen. Van het gesprek wordt verslag gemaakt.

Intekenen rondetafelgesprek

Gegevens

Datum:
1 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Tags:

Locatie

Hotel Wientjes
Stationsweg 7
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button