Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST: Rommelmarkt voor Oost-Europa

14 maart 2020-10:00 - 14:00

Gratis

AFGELAST IVM CORONA-MAATREGELEN

In de Oosterkerk en de zalen van de Bagijnhof is op zaterdag 14 maart de jaarlijkse grote rommelmarkt van 10.00 uur tot 14.00 uur. Veel typische rommelmarktspullen, huishoudelijke artikelen, speelgoed, puzzels en boeken. En er is ook weer veel mooie kleding. Met koffie, broodjes worst, een kibbelingkraam en rad van avontuur. Een gelegenheid met veel reuring en gezelligheid.

De opbrengst is bestemd voor de activiteiten van de Werkgroep Carei (Roemenië) en de Stichting Kinderhulp Beregszasz (Oekraïne). Dit zijn organisaties uit Zwolle en omgeving. De Werkgroep laat een paar keer per jaar kleding, speelgoed, incontinentiematerialen, matrassen naar drie gezondheidsinstellingen brengen. Ook materialen voor de dagbesteding. En ondersteuning van grote projecten, zoals de renovatie van badkamers en keuken. Om de omstandigheden voor bewoners en personeel te verbeteren.

De Stichting organiseert elk jaar een vakantie voor zo’n 50 kinderen uit Beregszasz. Zij komen hier met een bus voor een paar weken bij gastgezinnen in Zwolle en omgeving. De ervaring is dat kinderen die hier van een zorgeloze vakantie kunnen genieten, een positieve impuls krijgen voor hun verdere leven.

Gegevens

Datum:
14 maart 2020
Tijd:
10:00 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
View Evenement Website

Locatie

Oosterkerk
Bagijnesingel 17a
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button