Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Robin Hood, Revolutionair of Rebel?

3 april 2018-20:30 - 23:30

Zwolle – “Er was eens en ze leefden nog lang en gelukkig… Nou, niet echt. Veeg het zand maar uit je ogen.” Toneelgroep Oostpool gaat 3 april in gesprek bij Talk of the Town Zwolle in aanloop naar hun voorstelling ‘Robin Hood’. Een anti-sprookje voor volwassenen. Verkleint het oprichten van een eigen samenleving ergens diep in het bos de kloof tussen arm en rijk, of wordt die juist groter? Wat is er nog over van Robin Hoods heldhaftige verleden, 800 jaar later? Wie zijn de Robin Hoods anno 2018? Is Robin Hood een revolutionair of rebel? Praat mee in de Meet Up 3 april om 20:30 uur in Odeon bovenfoyer.

Wat als je ervoor kiest om je te onttrekken aan het systeem? Kan dat? Waar loop je tegenaan en wat lukt wel? Wie zijn de Robin Hoods van vandaag de dag? Losrukken van de maatschappij, maakt dat je een revolutionair of rebel? Een gesprek met gasten in publiek: schuilt er een Robin Hood in jou? Ontdek het!

Te gast

Fanne Boland (Dramaturg Toneelgroep Oostpool)
Mirjam Burema (Mede-Initiatiefnemer Vereniging Aardhuis Olst)

Kennismaken

Theater Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan.

Rebelleren kun je leren

Op één avond verandert de positie van de ooit zo revolutionaire man-in-maillot volledig. Robin Hood blijkt, tegen zijn zin in, deel te zijn geworden van het systeem waar hij zich al die jaren tegen heeft verzet en belandt in een existentiële crisis. Maak je op voor een theateravond waarin op humorvolle wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen en verlaat gebrainwasht en rebellerend de zaal [bron: Toneelgroep Oostpool].

Talk of the Town Zwolle ‘Robin Hood, Revolutionair of Rebel?’ vindt plaats op dinsdag 3 april om 20:30 uur in Schouwburg Odeon, bovenfoyer van Café Foyé.

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Gegevens

Datum:
3 april 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Bekijk de site van Evenement
Back to top button