Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Provincie Overijssel organiseert open colleges over Smart Mobility

1 februari 2018-08:00 - 17:00

De provincie Overijssel organiseert in februari en maart in Zwolle weer vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit). Het gaat om een serie kennis- en inspiratiebijeenkomsten over toepassingen van slimme mobiliteit. In een Open College Tour gaan adviseurs, ambtenaren, studenten en andere belangstellenden in gesprek en aan de slag. Door te ontdekken, te leren en te doen werken overheden, kennisinstellingen en bedrijven in Overijssel aan de ontwikkeling van steeds slimmere mobiliteit.

Smart Mobility

Bij Smart Mobility gaat het om het benutten van kansen, die nieuwe informatie- en communicatietechnologieën ons bieden. Denk aan steeds betere en op maat aangeboden informatie, maar ook aan zelfrijdende auto’s. Hierdoor gaat het beheer van de infrastructuur en de verkeersstromen effectiever plaatsvinden. Deze slimme ontwikkelingen hebben een grote impact op de samenleving. Om dit alles in goede banen te leiden is samenwerking nodig. Het gedrag van de weggebruiker staat hierbij centraal.

De open colleges Smart Mobility gaan over de volgende onderwerpen:

9 februari Data en wijsheid. Van data vervolgens informatie maken lukt steeds beter, maar hoe passen we het wijselijk toe binnen ons dagelijks leven en in professionele processen? Luc Wismans (Goudappel/DAT Mobility)
16 februari Impact zelfrijdende auto’s op gedrag. De zelfrijdende auto lijkt steeds dichterbij te komen, maar gaan we het als mens accepteren? Rob Eenink (VVN/SWOV)
2 maart Doelgroepprioriteit binnen iVRI intelligente verkeerslichten. Steeds slimmere en autonome techniek. Maar hoe blijven gestelde beleidsdoelen bereikbaar? Patrick Duwel (Keypoint Consultancy)
9 maart Laadinfrastructuur. Als we het elektrisch rijden stimuleren, wat komt daar allemaal dan bij kijken? Tom Verhoef (ERAC)
16 maart Smart Mobility voor landelijk gebied. Wat kan Smart Mobility betekenen voor gebieden waar aanbod van vervoer minder is? Marc Jager (Royal Haskoning DHV)

De colleges zijn een vervolg op de vijf colleges die eind vorig jaar plaatsvonden.

Praktische informatie

De open colleges vinden plaats bij Brainz, Lübeckplein 68 in Zwolle (vlak bij het NS-station). Alle colleges worden gehouden op vrijdagmiddag. Ze beginnen om 13.00 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur, inclusief informeel samenzijn met een hapje en een drankje. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar AM.Kamerbeek@overijssel.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, vol = vol.

Gegevens

Datum:
1 februari 2018
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Brainz
Lübeckplein 68
Zwolle, Overijssel 8017 JS Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.bijbrainz.nl/
Back to top button