Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Platenbeurs Kampen

14 september 2019-10:00 - 16:00

Gratis

Al vier jaar op rij wordt in ’t Ukien in Kampen de gezelligste platenbeurs van Noord Nederland georganiseerd. Wat begon als een eenmalig experiment is inmiddels uitgegroeid tot een begrip bij de platenhandelaren in Nederland. De eerste editie in 2016 was direct een succes, er bleek veel vraag te zijn zowel vanuit de kopers als verkopers. In een mum van tijd waren alle beschikbare kramen verhuurd, en moest er al gewerkt worden met een reservelijst. Die reservelijst diende als basis om het volgende jaar de beurs uit te breiden naar buiten. En zo geleidelijk aan ieder jaar een stukje groter te worden.

Er bleek ook dit jaar nog ruimte te zijn om een aantal extra kramen buiten te plaatsen. Maar tot hoever kan deze beurs nog door blijven groeien? Organisator Dick van der Wal reageert: “Je moet je niet blind staren op groei. Je kunt ongebreideld tientallen extra kramen neerzetten, maar op een gegeven moment is er teveel aanbod in verhouding tot het aantal bezoekers. Ondanks het stijgende aantal bezoekers ieder jaar, moet je hier niet teveel willen groeien. De gezelligheid en een goed aanbod staan op de eerste plaats, commercie staat bij mij op de laatste plaats. Dat zie je terug in de goede sfeer en iedereen die vrijwillig mee wil werken. Door alle medewerking vanuit ’t Ukien houden we ook de kosten laag voor de verkopers. Je ziet hier niet de “grote jongens” terug die op de grote beurzen als in Utrecht staan. Zij verdienen daar hun brood.”

Maar is het nog wel leuk ieder jaar hetzelfde evenement te organiseren? “Natuurlijk is de eerste spanning er van af: kan ik genoeg standhouders vinden, komen er genoeg bezoekers op deze beurs af, is het aanbod afwisselend genoeg, heb ik genoeg reclame gemaakt? Dat loopt inmiddels allemaal wel, het is nu juist zaak om de juiste verkopers te vinden voor een gevarieerd en betaalbaar aanbod. De meeste standhouders nodig ik zelf persoonlijk uit, nadat ik hun koopwaar en prijzen zelf op andere beurzen heb gezien. En dat alles dan samenvalt op 1 dag, allemaal muziekliefhebbers van alle mogelijke verschillende stijlen bij elkaar op 1 dag op 1 locatie; Geweldig!”

Heb je nog tips voor de kopers? “Zeker: probeer eens wat anders. Ben je liefhebber van ABBA? Koop of luister dan eens een plaat van ZZ Top. Probeer eens wat anders en geef het een kans, wie weet wat je zo allemaal ontdekt. Of luister eens een heel album van je favoriete artiest, in plaats van allemaal losse liedjes van een afspeellijst.” En mocht je op de beurs toch niet vinden wat je zoekt, vraag dan aan DJ Martijn van Dijk je favoriete plaat aan. Als hij in een goede bui is (en we kennen hem niet anders) zal hij deze graag voor je draaien.

Gegevens

Datum:
14 september 2019
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

’t Ukien
Korteweg 4
Kampen,
+ Google Maps
Back to top button