Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Persbericht Zwols kerkkoor viert 40 jaar lief en leed met jubileumconcert

23 november 2019-15:00 - 23:30

€12,50

Het Zwolse Aquino zingt al 40 jaar de sterren van de hemel. Het kerkkoor viert dit op 23 november met het jubileumconcert ‘Om leven dat doorgaat’. Het programma van prachtige muziek, teksten en beelden drukt de jarenlange verbondenheid uit die de leden met elkaar en met de kerk hebben.

Aquino is een van de kerkkoren van de Zwolse Dominicanenkerk. Aquino zingt moderne kerkliederen, meditatieve muziek en nieuwe koormuziek. Het koor geeft inhoud en luister aan vieringen en neemt daarnaast deel aan muziekfestivals.

Sinds 2014 wordt het koor gedirigeerd door Erik Korterink. Hij beschouwt Aquino als een ‘veelzijdig, enthousiast en gedreven’ koor. De dirigent vindt het een mooie uitdaging ‘om in de relatieve korte repetitietijd die we hebben, prachtige vieringen en concerten neer te zetten’.

Het koor neemt deel aan tweejaarlijkse Muziekfestivals in het klooster, waarbij componisten als James MacMillan en Morten Lauridsen worden geëerd.

40 jaar na de oprichting heeft Aquino nog steeds een duidelijke plek binnen het Dominicanenklooster.

De komende 40 jaar hoopt Aquino de opmerkelijke groei die het koor sinds 1979 heeft doorgemaakt voort te zetten, gekoppeld aan het jeugdige enthousiasme van het begin.

Een historische noot

Aquino werd in 1979 op initiatief van Pater Theo Ribberink en Pastor Karel Bouman door een groep jongeren uit de Dominicanenkerk en Jozefkerk opgericht. De eerste dirigent was de musicus Gert Oosterwijk.

Het ‘jongerenkoor’ was al snel niet meer uit de kloostervieringen weg te denken. Ook in hun vrije tijd vormden de koorleden een hechte groep; ze vierden samen hun verjaardagen, gingen op kamp, organiseerden culturele avonden en bezochten Taizé.

Van 1984 tot 2014 dirigeerde pianist en koorleider Eugène van Boheemen het koor. Tijdens die drie decennia maakte het koor veel wisselingen mee. Uiteindelijk dreigde het koor te klein te worden maar gelukkig sloot in 2009 de koorgroep St Michaël zich aan bij Aquino. Tot op de dag van vandaag weten muziekliefhebbers met wortels in diverse kerken hun weg naar het koor te vinden.

Gegevens

Datum:
23 november 2019
Tijd:
15:00 - 23:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:

Locatie

Dominicanenklooster
Assendorperstraat 29
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button