Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pasar Malam

8 maart 2019 - 10 maart 2019

€ 9,50

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 maart vindt de jaarlijkse Pasar Malam weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Wegens successen in Rotterdam en Assen zal dit jaar voor het eerst één van de dagen in het teken staan van de Molukse eilanden en haar rijke cultuur. Op de overige 2 dagen blijft Indonesië centraal staan. En dat dit evenement een stukje Indonesië naar Zwolle haalt merk je direct zodra je de hal binnen loopt. Alle zintuigen worden direct geprikkeld. De geuren, kleuren, smaken en klanken die je tegemoet komen geven je meteen het gevoel dat je op vakantie op Bali bent. Indonesië is dichterbij dan je denkt!

De Pasar Malam Zwolle is één van de oudste Pasar Malams van Nederland, in de beginjaren van deze Pasar Malam werd deze nog georganiseerd in de grote hal van de IJsselhallen, later is dit terug gebracht naar de 3 kleinere hallen. Istimewa Events bracht in 2018 deze Pasar Malam weer terug naar de grote hal waarmee het evenement van ca. 3000 m2 naar ca. 6000 m2 groeide. Twee keer zo groot dus, vandaar de naam Pasar Malam Istimewa XL. Die keuze bleek de juiste. Bezoekers kwamen in groten getale naar de Pasar Malam en genoten zichtbaar van Indische maaltijden en snacks op een gezellig terras, de oosterse specialiteitenmarkt met een groot aanbod van allerhande oosterse producten voor leuke prijzen, 2 podia met live muziek en culturele dansdemonstraties uit de “Gordel van Smaragd”.

Molukse dag

De keuze om één dag in het teken te zetten van de Molukken lijkt een logische keuze gezien de grote Molukse gemeenschap in Zwolle en omgeving. De Molukse dag, of in de Molukse taal: Hari Maluku zal plaats vinden op de eerste dag van de Pasar Malam; vrijdag 8 maart. Van 13:00 tot 23:00 uur zullen er optredens zijn van Bad Habit, SoulFuzion, The Brothers Timisela, NoyaLohyNoya Dansgroep Maeva en Robin Yerah. Dit zijn absoluut geen onbekenden bij de Molukse gemeenschap.

Pasar Malam programma op zaterdag en zondag

Op zaterdag 9 maart gaan de deuren van de Pasar Malam Istimewa om 12:00 uur open en zullen de 1e bezoekers verwelkomd worden door de klanken van The StreetRollers en duo Free Line. Dansgroep Warna Semesta laat zowel traditionele dansen van de verschillende eilanden als moderne dansen zien. Zoals deze hedendaags in de theaters van Yogyakarta te zien zijn. Later op de dag zal Ray Smith optreden. Een echte publiekslieveling die momenteel hard bezig is om door te breken in het Nederlandstalige circuit.

Op zondag 10 maart, de laatste dag van de Pasar Malam is er op de 2 podia een duidelijke mix te horen tussen de traditionele Indische muziek (tempo dulu), moderne pop en country muziek en cabaret. Voor ieder wat wils.

De traditionele Indische muziek, de krontjong, die rond 1900 enorm populair werd, wordt op de Pasar Malam in Zwolle ten gehore gebracht door het Abadi Krontjong Ensemble, dat als enige in Nederland, de krontjongmuziek in haar traditionele vorm en bezetting vertolkt. Daarnaast brengt zij ook in het verlengde van deze traditionele krontjong op eigentijdse wijze haar liederen ten gehore.

enNaast deze prachtige Indonesische muziek kan er ook heerlijk worden gedanst bij Danny Everett en Ester Latama. The Brothers Timisela brengen gegarandeerd de zaal aan het lachen met hun grappen en verhalen over hun leven. En hoe het Indisch of Moluks zijn daar een invloed op heeft.

Gegevens

Begin:
8 maart 2019
Einde:
10 maart 2019
Kosten:
€ 9,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.istimewa-events.nl/zwolle/

Locatie

IJsselhallen
Rieteweg 4
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button