Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overzichtstentoonstelling van Marion Baars nog te zien tot 25 maart

26 februari 2018-08:00 - 25 maart 2018-17:00

Zwolle – De expositie – 50 jaar kunst Marion Baars – waar werk uit haar gehele loopbaan te zien is, is tot 25 maart te bezichtigen in Waanders In de Broeren. Voor het eerst exposeert Marion Baars ook werken uit haar privécollectie. De werken zijn te bekijken in de brasserie en op de derde verdieping van de boekenkerk.

Kunstenares Marion Baars is geboren en getogen in Harderwijk, maar al heel lang woonachtig in Zwolle. Marion is al meer dan vijftig jaar bezig met tekenen en schilderen. Zij heeft een zeer uitgebreid oeuvre op haar naam staan. Van vertederende kinderportretten tot extraverte abstracte schilderijen. Van beeldige aquarellen tot expressieve werken in olieverf, gouache, acryl, pastel en conté.

Marion Baars heeft in haar loopbaan verschillende prijzen gewonnen en is daarmee terecht een kunstenares van naam en faam. In haar jonge jaren heeft zij o.a. Talensprijs gewonnen met Kinderportret en een Unicef Kerstkaart ontworpen. Beide werken zijn te zien vanaf op de derde etage bij Waanders In de Broeren.

Tijdens een jaar als uitwisselingsstudent in U.S.A. startte Marion Baars met het maken van kinderportretten. In opdracht tekende zij o.a. de kinderen van het Koninklijk Huis. Toen haar eigen kinderen groter werden verlegde Marion Baars haar belangstelling naar bloemen, tuinen en Toscaanse landschappen in aquarel en olieverf. Ook inspireerde haar eigen tuin en fruitboomgaard langs de IJssel. Haar meest recente werk is geïnspireerd door zeezeilen en natuur.

Het werk van Marion Baars werd eerder geëxposeerd in Kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, bij een aantal bekende Hotels in binnen en buitenland en in het 3-sterren restaurant De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle.

Gegevens

Begin:
26 februari 2018-08:00
Einde:
25 maart 2018-17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Waanders in de Broeren
Achter de Broeren 1-3
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button