Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Zone.college

1 februari 2019-15:00 - 21:00

Gratis

Kennismaken met groene beroepen, sfeer proeven en kennis maken. Dat zijn de ingrediënten van de open dag voor de mbo opleidingen van Zone.college. Op vrijdag 1 februari opent de onderwijsinstelling haar deuren voor aankomende mbo’ers. Docenten en studenten vertellen dan meer over opleidingen in het groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden.

Kom kijken in de kassen, waar studenten bloemen en groenten teelen, onder daglicht maar ook met ledverlichting. Bezoek de dierenverblijven van de vogels, reptielen en de knaagdieren. Zie studenten aan het werk met kunstwerken van bloemen, bezoek de aquari waar studenten vis kweken, duurzaam en milieubewust, met de nieuwste technieken.

Met een diploma mbo Groen op zak is veel mogelijk. De groene sector biedt veel verschillende banen. De regio Zwolle kent veel werkgevers in de agro- en food sector en in de keten er omheen. Met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd. Dat vraagt om goed opgeleide mensen met een gezonde en groene kijk op het leven.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers via workshops, demonstraties en persoonlijke gesprekken kennis maken met de mbo-opleidingen die Zone.college biedt. Dit jaar lanceert Zone.college ook een nieuwe opleiding: Voeding & voorlichting. Met deze opleiding worden studenten in drie jaar voorbereid op functies zoals voedingsadviseur, voedingsvoorlichter of gezondheidscoach.

Nieuwe naam

Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. Sinds augustus werken de twee groene onderwijsinstellingen in Overijssel en Gelderland samen verder aan innovatief Groen en duurzaam onderwijs, dat nog beter aansluit bij de (beroeps)praktijk.

Zone.college is een plek waar leerlingen en studenten groeien, leren over grenzen heen te stappen en waar ze zich thuis voelen. Leerlingen en studenten volgen hun opleiding in de vmbo.zone of in de mbo.zone. Zone staat letterlijk voor gebied, terrein, sector, specialisme, grond, bodem, regio en landschap. Deze woorden passen heel goed bij de groene achtergrond en het groene DNA van de onderwijsinstelling.

Gegevens

Datum:
1 februari 2019
Tijd:
15:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Zone.college
Koggelaan 7
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button