Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oeroude verteltraditie herleeft op online driedaags event Tellers, Tales and Tradition

12 oktober-21:00 - 14 oktober-22:00

Productiehuis De Verhalenboot programmeert van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober het driedaagse online event Tellers, Tales and Tradition, waarin de Engels-joodse vertelster Shonaleigh Cumbers de verhalen vertelt van Tobias and the Snow Tear. Tickets kun je kopen via www.deverhalenboot.nl/programma.

Verhalenvertellen behoort tot de Nederlandse inventaris voor immaterieel erfgoed. Het is één van de redenen waarom Productiehuis De Verhalenboot zich beijvert voor behoud ervan. Jaarlijks programmeert De Verhalenboot tweemaal Tellers, Tales and Tradition. Tobias and the Snow Tear is één van de delen uit de honderden verhalen tellende Menassah Cyclus. Het is een unieke kans om kennis te maken met een oeroude wijze van vertellen, waarbij verhalen worden verteld als een labyrint van verschillende mythologische vertellingen.

Over de voorstelling

De vuurwolf is gemaakt van de ziel van iemand die zó erg gezondigd heeft tegen de mensheid dat hij gedoemd is om als vuurwolf de wereld te bewandelen. Toch offert hij zich op voor Tobias, een herder, echtgenoot en vader. In zijn stervende ogen ziet Tobias een sneeuwtraan. Hij neemt de traan mee en gaat de wereld in, op zoek naar vergiffenis voor deze ziel. Luister naar dit ongelooflijke verhaal over verlossing en over de aard van vergeving.

Joodse verteltraditie

Shonaleigh is een internationaal gerespecteerd vertelster en traditiebewaarder. Ze is geboren in Oldenzaal, Nederland en ze groeide op in Engeland. Zij is een Drut´syla, een vertelster in de joodse traditie. Deze orale traditie van het herinneren en vertellen van duizenden traditionele verhalen werd eeuwenlang doorgegeven via generaties van joodse vrouwen. Shonaleigh vertelt ze wereldwijd, en zorgt er momenteel voor dat al deze verhalen worden opgenomen op audio, zodat ze niet verloren gaan.

Tellers, Tales and Tradition

Tellers, Tales and Tradition is een kans van onschatbare waarde voor ieder die geïnteresseerd is in verhalen of in orale verteltradities. De driedaagse is een herleving van een bijna verloren vertelcultuur. Productiehuis De Verhalenboot programmeert deze bij elke wisseling van de seizoenen een deel van de cyclus, zodat over vier jaar één complete cyclus is verteld. Publiek kan ofwel alle drie avonden komen luisteren ofwel alleen woensdagavond één uur. Degenen die meer willen lezen over de geschiedenis van de Drut’syla-traditie en het levensverhaal van Shonaleigh in het bijzonder, kunnen kijken op www.deverhalenboot.nl/verteltraditie. Daar staan ook de volgende data van Tellers, Tales and Tradition vermeld.

Online Driedaagse Tellers, Tales and Tradition, dinsdag 12 oktober tot en met donderdag 14 oktober 19.00 – 22.00 uur

Online avondvoorstelling Tobias and the Snow Tear, woensdag 13 oktober 21.00-22.00 uur

Info en ticketverkoop: www.deverhalenboot.nl/programma

Gegevens

Begin:
12 oktober-21:00
Einde:
14 oktober-22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
https://www.deverhalenboot.nl/programma

Organisator

De Verhalenboot

Locatie

De Verhalenboot
Pletterstraat 20
zwolle, 8011 GV
+ Google Maps
Telefoon:
(0)38 - 4 239 659
Bekijk de site van Locatie
Back to top button