Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ode aan het Chanson in het Wijnhuis

8 december 2019-15:30

“Parijs, stad van liefde en verlangen, van poëzie, Moulin Rouge, Hoge Hoeden en Crinolines. De Can-Can! Absinth, kunst, vrijheid en wijn –veel wijn.”

Zo begint Annemiek van Bussel haar ode aan het Franse leven en vooral het Franse chanson. Samen met gitarist Erik Raayman staat zij nu al vijftien jaar op het podium als chansonnière. Na stad en land te hebben afgereisd met haar chansonprogramma’s vindt zij zondag 8 december onderdak bij dé plek in Zwolle om haar chansons ten gehore te brengen: Grandcafé Het Wijnhuis.

Arjan Broekman is altijd in voor een verrijking van zijn Wijnhuis, hoeksteen van het Grote Kerkplein. “Wijn en chansons gaan natuurlijk heel goed samen dus dat lijkt me een recept voor een heerlijke middag. Reserveren hoeft niet, maar er is erg veel belangstelling dus kom wel op tijd,” aldus een enthousiaste Arjan.

Annemiek zingt dwars door de jaren heen een selectie uit grote Franse hits en minder bekende chansons. Zo komt de tijd van Piaf aan de orde, de jaren 60 met Michel Fugain en Jacques Brel, de mooie jazzy nummers van Claude Nougaro. Natuurlijk ontbreken ook grote hits als “Paroles” niet, gelardeerd met vertalingen waardoor je onverwacht een inkijkje krijgt in de werkelijke betekenis van de mooie Franse klanken.

Gegevens

Datum:
8 december 2019
Tijd:
15:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Grandcafé Het Wijnhuis
Grote Kerkplein 7
zwolle, overijssel Nederland
+ Google Maps
Back to top button