Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Nooit meer in de kast!’ expositie

14 maart 2018-15:30 - 17:00

Zwolle – Expositie ‘Nooit meer in de kast’ – tentoongesteld door Driezorg en WijZ – tijdens Week van Zorg en Welzijn moet meer openheid creëren voor ‘roze ouderen’.

Driezorg en WijZ slaan de handen ineen tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Met het tentoonstellen van de expositie ‘Nooit meer in de kast’, het verhaal van 12 ‘roze ouderen’, hopen de organisaties het gesprek aan te gaan met bezoekers en betrokkenen over dit onderwerp. Doel van het gesprek is om meer openheid en draagvlak te creëren, want WijZ en Driezorg staan voor het thema ‘In Zwolle mag je zijn wie je bent, ook als je ouder wordt’.

De expositie wordt op 14 maart om 15.30 uur geopend door wethouder Eefke Meijerink in De Terp aan de Radewijnsstraat in Zwolle. De expositie geeft een kijkje in de levens van twaalf oudere homoseksuele vrouwen en mannen. Tijdens de opening van de expositie is er voor de bezoekers gelegenheid om over het onderwerp in gesprek te gaan.

Onderzoek wijst uit, Roze oudere `terug in de kast`

Onderzoek wijst uit dat ouderen lang niet altijd voor hun geaardheid uit durven te komen als zij te maken krijgen met enige vorm van zorg: velen gaan weer terug in de kast. Organisaties Driezorg en WijZ willen met collega’s en Zwollenaren in gesprek gaan over dit onderwerp, om zo meer openheid en draagvlak te creëren. Want, zo zeggen zij: “In Zwolle moet iedereen zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, afkomst of seksualiteit. We zijn niet voor niets een regenboogstad.”

Kom naar de theatervoorstelling 16 maart in Havezate

Naast de expositie wordt op 16 maart, om 19:15 uur de theatervoorstelling ‘Vrolijk Roze’ gespeeld in Driezorg-locatie De Havezate (Gombertstraat 350). Zanger en performer Harald Veenstra zingt en vertelt over allerlei aspecten die met homoseksualiteit te maken hebben. Hoe het vroeger was en hoe het nu is. Het is een boeiende kennismaking met een wereld die voor veel mensen nog onbekend is. De voorstelling is vrij toegankelijk voor iedereen. De deuren gaan open om 19.00 uur. De voorstelling begint om 19.15. Er is een korte pauze.

Kom je ook kijken naar de expositie in de Terp/Arcadia of op Fermate?

Na de opening wordt de expositie op 15 maart voor de helft verplaatst naar Driezorg-locatie Fermate (Händellaan 315, Zwolle). De andere helft blijft te bekijken op locatie De Terp/Arcadia (Radewijnsstraat 1) , waarna er na twee weken wordt gewisseld. De gehele expositie duurt vier weken en iedereen is welkom om deze te komen beekijken. Tijdens de expositie worden er dialoogmomenten gehouden op Arcadia en Fermate.

Gegevens

Datum:
14 maart 2018
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisatoren

WijZ
Driezorg

Locatie

De Terp
Radewijnsstraat 1
Zwolle, Overijssel 8022 BG Nederland
+ Google Maps
Back to top button