Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Nederlands IJsbeelden Festival in de IJsselhallen

22 november 2017-08:00 - 17:00

Foto: ©Joey Bisschop - IJskoude polonaise in IJsbeeldenfestival Zwolle

Zwolle – Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 4 maart 2018 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle. Dat betekent dat er twee vakantieperiodes in de editie van dit jaar vallen. Zowel de kerstvakantie als ook de voorjaarsvakantie.

Thema:

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: “Wereldberoemde verhalen”. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het “verhalen-thema” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia (schrijver: William Shakespeare), de Drie musketiers ( schrijver: Alexandre Dumas), Robin Hood ( schrijver: Rosemary Sutcliff), Animal Farm ( schrijver: George Orwell), Allice in wonderland ( schrijver: Lewis Carroll), 20.000 mijlen onder de zee ( schrijver: Jules Verne) en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt.

Winter Wonderland KinderPlaza:

De IJsselhallen wordt in de kerstvakantie omgetoverd tot een Winterwonder Land. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca ( Glühwein, Apfelstudel, warme chocolademelk etc). Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gemaakt. Een gratis plaza met kermisattracties, games, springkussens, LEGO, workshops (ijs -carven) en bioscoop.

Waanders In de Broeren:

Het Nederlands IJsbeelden Festival gaat dit jaar een samenwerking aan met boekenwinkel Waanders in de Broeren. De verhalenthema’s die op het Nederlands IJsbeelden Festival uitgebeeld zijn worden ook in de mooiste boekenwinkel van Nederland, als boek, onder de aandacht van het publiek gebracht. Waanders in de Broeren, in het centrum van Zwolle, is overigens veel meer dan een boekenwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken.

Informatie en openingstijden van het Nederlands IJsbeelden Festival:

Van 23 december 2017 tot met 4 maart 2018 Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur In de vakantieperiode(s) ook op maandag geopend (maandag, 1 januari 2018 gesloten) Kaartverkoop en meer informatie via ijsbeelden.nl

Gegevens

Datum:
22 november 2017
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags:
,
Back to top button