Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Poëzie

31 januari 2019-21:30

€6

Na de gebruikelijke periode van twee jaar treedt de huidige stadsdichter, Kees Smits, af. Zijn opvolger wordt bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Poëzie op januari aanstaande. Dit evenement is een ‘nacht’ vol poëzie, muziek en dans. De Nacht van de Poëzie start om 21.30 uur in Stadkamer Zwolle en is voor iedereen toegankelijk.

Nacht van de Poëzie

Leg je oor te luisteren, laat de dichters fluisteren, dansers, zangers, muzikanten en… een open podium, speciaal voor jou!

Op de Nationale Gedichtendag 31 januari 2019 bent u van harte welkom bij de Nacht van de Poëzie in Stadkamer Zwolle (centrum). Vanaf 21.30 uur is er een avondvullend programma vol poëzie, muziek en dans. Door jonge en oudere dichters, artiesten, een jonge experimenteel moderne dansgroep en Conservatoriumstudenten. Het programma loopt door tot na middernacht. Tijdens de Nacht van de Poëzie neemt Zwolle afscheid van de huidige stadsdichter Kees Smits.

De nieuwe stadsdichter wordt rond middernacht bekendgemaakt. Het laatste half uur, van 00.30-01.00 uur, is er een open podium voor dichterstalent en gedichten begeleid door muziek. Hiervoor kun je je opgeven via: www.zwollezien.nl

De Nacht van de Poëzie is een initiatief van het Zwols Dichterscollectief, in samenwerking met Zwolle Zien en Stadkamer.

Locatie: Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1A
Tijd: 21.10 uur inloop, 21.30 uur start programma
Entree: 6 euro (jongeren en studenten: 3 euro) voorverkoop

Zwols Stadsdichterschap

De Zwolse Stadsdichter geeft via poëzie kleur aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in de stad. Zo draagt de Stadsdichter bij aan de beleving, verdieping, verwondering, verrassing van het alledaagse leven in de stad Zwolle. Iedereen die een evenement organiseert in de stad kan de Stadsdichter uitnodigen om een passend gedicht voor te dragen.

Eerdere Stadsdichters van Zwolle waren:
Paul Gellings (2005-2007, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Lenze Bouwers (2007-2009, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Alet Boukes (2009-2011, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Marieke van Bolderen (september 2015-september 2016, benoemd door Partij voor Cultuur)
Kees Smits (januari 2017-januari 2019, benoemd door Zwolle Zien)

Gegevens

Datum:
31 januari 2019
Tijd:
21:30
Kosten:
€6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://stadkamer.nl/activiteiten

Locatie

Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button