Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mink de Vries organiseert Moderne Devotie reis in Israel

21 januari 2018-14:00 - 17:00

Zwolle – De Moderne Devotie is een kostbaar stuk religieus en cultureel erfgoed van Noord West Europa, ontstaan in Deventer en Zwolle. Thomas a Kempis (1380-1472) is wellicht de bekendste monnik van de Moderne Devoten. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in het Agnietenbergklooster, waar hij De Navolging van Christus schreef.

Onder geestelijke begeleiding van Mink de Vries, kenner van de Moderne Devotie, reizen we door Israel en spreken we met elkaar over de kernwaarden van de Moderne Devotie, tegelijk ook kernwaarden van de eerste christenen. We ontdekken dat de teksten van Thomas nog steeds actuele zeggingskracht hebben. Voor het leven en geloof van nu, maar ook wat betreft je eigen identiteit, en je plaats in de samenleving. Iedere dag behandelen we een thema, terwijl we in de voetsporen van Jezus gaan en de historische plaatsen bezoeken.

We overnachten in kloosters / guesthouses en proeven de sfeer van het klooster- en gemeenschapsleven. De reis staat gepland van 18 – 27 oktober 2018. Een informatiemiddag over deze bijzondere reis vindt plaats op zondagmiddag 21 januari 2018, Jan van Arkelweg 7, 8015 PX Zwolle, op het erf van de familie Nicolaij. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom! Tijdens de informatiemiddag kunt u kennismaken met de reisbegeleiding en de gids.

Gegevens

Datum:
21 januari 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Jan van Arkelweg 7
Jan van Arkelweg 7
Zwolle, Overijssel 8015 PX Nederland
+ Google Maps
Back to top button