Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Milieuraad Zwolle houdt beleeftheater voor de Zwolse basisscholen

1 oktober 2018-08:00 - 18 oktober 2018-17:00

Gratis

Zwolle – Van 1 tot / met 18 oktober 2018 houdt de Milieuraad Zwolle een beleeftheater voor de Zwolse basisscholen. Dit beleeftheater heet ‘Ouwe Reus’, en gaat over bomen. Ongeveer 1000 Zwolse basisschoolkinderen (groepen 4/5/6) doen mee, in een reeks van 38 voorstellingen met opdrachtencircuit.

Ouwe Reus is een minimusical met meedoedingen over bomen, zorg voor natuur, historie en relaties in de natuur en tussen mensen. Met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten. Het is in opdracht van Milieuraad Zwolle ontwikkeld voor de Zwolse basisscholen. Onder andere Jan van der Heide en Tietske Folkertsma acteren in het beleeftheater.

De kinderen krijgen een spannende en leuke muzikale voorstelling, gecombineerd met met een opdrachtencircuit. Begeleiding van de workshops is in een wisselrooster door in totaal maar liefst 100 stagiaires van Menso Alting College en vrijwilligers van de Milieuraad. Verder zijn er vervolg-lessen beschikbaar, zodat het leren op school verder gaat.  

Een voorstelling duurt anderhalf uur en is onder schooltijd. De voorstellingen vinden plaats in een ruimte- met veel bomen vlakbij, want we gaan natuurlijk ook naar buiten. Ten behoeve van de bereikbaarheid werken we op 2 locaties: in Zwolle Noord , Milieuraad-gebouw, Campherbeeklaan 82 A en in Zwolle Zuid, boerderij de Oude Mars, de Mars 19.  

Ouwe Reus wordt mede mogelijk gemaakt door het Hervormd Weeshuis, Fonds NME , Natuur en Milieu Overijssel, gemeente Zwolle.

 

Gegevens

Begin:
1 oktober 2018-08:00
Einde:
18 oktober 2018-17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button