Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meet up VPRO Tegenlicht: Super School

26 juni 2018-20:30 - 23:30

Zwolle – Club Cele gaat de komende vier edities van de VPRO Tegenlicht Meet Ups aandacht besteden aan het onderwijs. We staan stil bij de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomst van het onderwijs. Deze editie kijken we naar het huidige onderwijssysteem: wat zijn eigenlijk de gevolgen hiervan? Hoe veilig is het op school? Moet het huidige onderwijssysteem zich aanpassen aan de ‘snelle samenleving’? Vind je hier iets van? Praat dan mee over onderwijs!

Op dinsdag 22 hadden we al een inspirerende sessie over de historie van het onderwijs. Zwolse historicus Luc Panhuysen vertelde alles over onderwijspionier Joan Cele. Tijdens deze Meet Up hebben we het naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Super School’ over veiligheid in het onderwijs. Schooldirecteur Erik van ‘t Zelfde probeert temidden van werkloosheid, huiselijk geweld, drugshandel en schietpartijen met zijn school het leven in de wijk en de vooruitzichten van de kinderen te verbeteren. Bekijk de aflevering hier: https://bit.ly/2IXelsh

Te gast is onderzoekster, docent én voormalig hulpverlener Jolien Dopmeijer. Ze deed onderzoek naar angst onder studenten van het Windesheim. De uitslag was stevig: steeds meer jongeren gaan gebukt onder mentale druk. Veiligheid is een groot onderwerp in haar onderzoek. Ze vertelt ons tijdens de Meet Up graag meer hierover. Ook komt Hans Voerman, vertrouwenspersoon bij Bureau Student Support op Cibap, vertellen over zijn ervaringen tijdens zijn werkzaamheden.

Praat jij ook mee over jouw ervaringen, tips of ideeën over het huidige onderwijssysteem? Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up ́Super School ́ vindt plaats op dinsdag 26 juni in Schouwburg Odeon, de bovenfoyer om 20:30 uur.

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Gegevens

Datum:
26 juni 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button