Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meet Up VPRO Tegenlicht: Ons Basisinkomen Hoe gaan we dat in Zwolle nu voor elkaar krijgen?

27 november 2018-20:30 - 22:30

Gratis

Zwolle – VPRO Tegenlicht behandelt in de aflevering van 25 november het basisinkomen en daarom zetten we het in Zwolle bij Club Cele weer op de agenda. Na de boeiende en goed bezochte Meet Ups in 2015 en 2016 met gasten als Rutger Bregman is het tijd om de discussie weer nieuw leven in te blazen.

Basisinkomen

‘Het Basisinkomen staat sinds de introductie van historicus Rutger Bregman vijf jaar geleden op de politieke agenda. Veel Nederlandse steden kondigden experimenten aan. Bregman werd een veelgevraagd spreker over de hele wereld. Hoe staan we er nu voor? En hoe zorgen we ervoor dat het basisinkomen toekomstbestendig kan worden.’ Naar aanleiding van de uitzending Ons Basisinkomen, onderzoeken we hoe er in Zwolle voor staan.
Te gast is onder andere ​Anne van Dalen​​. Zij heeft, net als Frans Kerver uit Groningen, door crowdfunding een jaar lang een basisinkomen ontvangen. Hoe was deze ervaring voor haar, wat waren de voor- en nadelen? Hoe ging het haar af na het basisinkomen?

VPRO Tegenlicht

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele in de Zwolse Theaters terecht voor een VPRO Tegenlicht Meet Up. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen met elkaar. ‘We willen door middel van onze Tegenlicht Meet Ups het gesprek aangaan met de Zwollenaren en met hen napraten over de dringende onderwerpen die VPRO Tegenlicht aan de kaak stelt.’ Een inhoudelijke avond neerzetten en het publiek hierbij betrekken zijn de twee voornaamste pijlers voor de Zwolse organisatoren.
De Rabo Foyer is alleen per trap bereikbaar.

Club Cele

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Gegevens

Datum:
27 november 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Back to top button