Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

” Maas theater en dans” speelt Oerolhit “Uniform” in “Schouwburg Odeon”

26 februari 2020-20:30

€15,50

Na een groot succes op Oerol 2018, is de dansperformance Uniform van Rotterdamse maker Nastaran Razawi Khorasani hernomen. Op woensdag 26 februari 2020, 20:30, speelt Maas theater en dans de voorstelling Uniform in Schouwburg Odeon, Zwolle.

Uniform toert van 13 februari tot en met 10 april door heel Nederland.

Uniform

Uniform is een dansperformance over het verlangen naar gemeenschappelijkheid, een ode aan de meeloper.

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Nastaran Razawi Khorasani over Uniform: “Bij de milieuprotesten in Nederland zie je allemaal jonge mensen strijden voor een groter geheel. Net als de studenten in Hong Kong en sinds een week ook groepen jonge mensen in mijn geboorteland Iran die de straat op gaan om te demonstreren. Dat kwam samen met waar we het in de voorstelling over hebben, over de noodzaak om het individuele geluk los te laten en te strijden voor het grotere plaatje, voor het gezamenlijke geluk.”

Gegevens

Datum:
26 februari 2020
Tijd:
20:30
Kosten:
€15,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
www.maastd.nl

Organisator

Maas theater en dans
Telefoon:
T 010 2002569 (alg 010 2002500)
E-mail:
stagepr@maastd.nl
Site:
www.maastd.nl

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijkmarkt 25
Zwolle, overijssel Nederland
+ Google Maps
Back to top button