Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lokale hulpverleners op het podium in ‘thuislozen’

17 oktober 2018-19:00 - 18 oktober 2018-19:00

€25,00

Zwolle – In een tijd met een terugtrekkende overheid en een toenemende polarisatie, groeit het aantal dak- en thuislozen fors. In 2009 ging het om 17.800 mensen zonder vaste verblijfplaats en in 2016 is dat aantal gegroeid naar 30.500. Daarnaast doet ruim 60.000 mensen het afgelopen jaar een beroep op maatschappelijke opvang, 90% hiervan kampt met schulden. In de theatervoorstelling Thuislozen, van regisseur Thibaud Delpeut in samenwerking met Adelheid Roosen, krijgen deze mensen die niet meer mee kunnen draaien in de maatschappij en buiten de boot vallen een stem.

De wereld van de straat

Thuislozen van Theater Utrecht toont het leven hoe het werkelijk is. De wereld van de straat. Het begint met een rommelig plein in een stad, bevolkt door maatschappelijk ontheemden; verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. Bezoekers beleven de voorstelling in de zaal én op het podium, van dichtbij maken ze de verhalen mee.

Lokale helden

In elke stad waar Thuislozen speelt krijgen lokale hulpverleners, stadsgenoten of vrijwilligers, die zich om de eigen leefomgeving en de zorg om anderen bekommeren, een rol in het stuk. In Zwolle zijn de lokale helden Gert Mink van Limor, Rutger Scholte ter Horst van de Participatieraad en Job Boersma van Skejby Zwolle. Helden, omdat zij zich dagelijks inzetten voor de minder bedeelde medemens. Hun persoonlijke verhalen worden voelbaar in beeld gebracht en geven de bezoeker concrete handelingsperspectieven.

Voorstelling

Thuislozen’ is een inspirerende en confronterende voorstelling over dak- en thuislozen en andere ontheemden in de samenleving. We dagen het publiek uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Een voorstelling die aanspoort om te doen.” Regisseur Thibaud Delpeut

 

 

Gegevens

Begin:
17 oktober 2018-19:00
Einde:
18 oktober 2018-19:00
Kosten:
€25,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
View Evenement Website

Organisator

Zwolse Theaters
Telefoon:
038-428 8280
E-mail:
info@zwolsetheaters.nl
View Organisator Website

Locatie

Theater de Spiegel
Spinhuisplein 14
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button