Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “De Zwolse Lente” in Academiehuis de Grote Kerk

18 mei 2018-20:00 - 23:30

Zwolle – Vrijdag 18 mei geeft Herman Aarts een lezing over de wederopbouw van Zwolle in de jaren ’50, ’60 en ’70. Deze lezing zal plaatsvinden in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

18 mei

Na de oorlog heerste in Zwolle een grote woningnood en werden er in hoog tempo nieuwe woningen gebouwd in Dieze en later in Holtenbroek en de Aa-landen. Er stonden veel krotwoningen in de binnenstad die gesloopt werden om ruimte te maken voor winkels, woningbouw of voor het verkeer.

Door zijn gunstige ligging werd Zwolle een stedelijk knooppunt en werd de infrastructuur sterk verbeterd, onder meer door de bouw van de IJsselbrug en de aanleg van de A28. Een belangrijk moment in de ontwikkeling van de stad was de opheffing van de gemeente Zwollerkerspel. Zwolle kreeg er daardoor een groot grondoppervlakte bij en kon verder groeien.

Wederopbouw

Tijdens de lezing ‘De Zwolse Lente’ staat Herman Aarts stil bij deze ontwikkelingen in Zwolle. Het boek ‘De Zwolse Lente’, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen, gaat over de wederopbouw van Zwolle in de periode 1945-1976. Een periode die samenvalt met de tijd waarin persfotograaf Dolf Henneke actief is voor de Zwolse Courant. De foto’s van Dolf Henneke illustreren op een mooie manier al deze veranderingen in de stad. T/m 3 juni is de expositie ‘De Zwolse Lente’ met foto’s van Henneke gratis te bezoeken in Academiehuis de Grote Kerk, zo ook na de lezing.

Aanmelden voor deze lezing kan via www.waandersindebroeren.nl.

 

 

 

Gegevens

Datum:
18 mei 2018
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Academiehuis de Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button