Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over berichtgeving in Rusland en het Westen

27 februari 2019-20:00

€ 5

Op woensdag 27 februari is Marie-Thérèse ter Haar te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. Ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze regelmatig in Rusland. Ze maakte er het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig verblijft ze nog zo’n vijf maanden per jaar in Rusland. Ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet.

Ter Haar geeft lezingen en cursussen over Rusland. Ook organiseert ze er reizen naar het land. Ze streeft hierbij naar toenadering tussen West- en Oost-Europa.

Tijdens deze lezing gaat Ter Haar in op de berichtgeving in Rusland en in het westen. Onder meer de recente gebeurtenissen op de Krim en in de Oekraine zullen de revue passeren.

“Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? Ook onze media en politici blijken vaak een stuk bevooroordeelder dan we doorgaans geneigd zijn te denken,” stelt Ter Haar. “Genoeg stof tot gesprek!”

Zoals altijd is er na de pauze veel gelegenheid tot discussie met de spreker.

Gegevens

Datum:
27 februari 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button