Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing feminisme

25 maart-19:30

€ 5

Op 25 maart tijdens de Boekenweek spreken Eva Brussaard en Anja Meulenbelt in Stadkamer over moeders en werk. Hoort moeder zijn bij feminisme of gaat het alleen maar over carrières? Anja Meulenbelt blikt terug op haar feministische verleden en Eva Brussaard legt de link naar het heden.
Een lezing voor vrouwen én mannen die tot nadenken stemt.

Het lijkt wel alsof feminisme alleen gaat over betaald werk, vrouwen naar de top, en het glazen plafond. Het lijkt alsof iedereen is vergeten dat kinderen op de wereld zetten en groot brengen ook een belangrijke bijdrage is aan deze maatschappij. Bedenk maar eens wat er zou gebeuren als geen vrouw meer kinderen zou willen krijgen. Is het feminisme de moeders vergeten?

Anja Meulenbelt, feministe van het eerste uur, en destijds alleenstaande moeder, kan vertellen hoe dat was. En hoe ze er van geschrokken is dat de situatie van alleenstaande moeders een halve eeuw later nog steeds zo slecht is.

Eva Yoo Ri Brussaard, zelf ook alleenstaande moeder, is de initiatiefnemer van Single SuperMum, een landelijk netwerk voor alleenstaande moeders. Zij kan uit ervaring vertellen hoe het nu is en wat er moet veranderen. Vrouwen die werken moeten doen alsof ze geen kinderen hebben en vrouwen die kinderen te verzorgen hebben moeten doen alsof ze niet werken. Dit gaat niet alleen alleenstaande ouders aan, maar alle vrouwen. En ook mannen.

Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
19:30
Kosten:
€ 5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a
Zwolle,
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button