Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Assendorp niet zomaar een Zwolse wijk’

8 februari 2019-20:00

Gratis

Eeuwenlang is Assendorp niet meer dan een boerenstreek buiten de stadsmuren. Alles verandert als Zwolle een aansluiting krijgt op het spoorwegnet en de spoorwegen achter het station een grote werkplaats vestigen voor het onderhoud van aller spoormaterieel. Honderden medewerkers van de werkplaats vinden in Assendorp een woning, Assendorp wordt spoorwijk. Na de sluiting van de werkplaats in de jaren dertig van de vorige eeuw en vooral na de Tweede Wereldoorlog is de wijk er slecht aan toe. Geleidelijk komt Assendorp er weer bovenop en ontwikkelt zich, met behoud van het oorspronkelijke karakter, tot een levendige wijk met veel sociale samenhang, tot een wijk waar men graag woont. 

Op vrijdagavond 8 februari op uitnodiging van Allemaal Zwolle vertelt Herman Aarts, auteur van het boek ‘Assendorp, niet zomaar een Zwolse wijk’, over de ontwikkeling van Assendorp en wat de wijk zo bijzonder maakt.

Studenten van ArtEZ Conservatorium omlijsten de avond met muziek.

De lezing vindt plaats op vrijdag 8 februari in Waanders In de Broeren. De eerder geplande lezing ‘De vroege boekdrukkunst’ gaat niet door. In plaats hiervan verzorgt Herman Aarts de lezing over Assendorp. De lezing begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Entree is gratis. De lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Graag inschrijven via mail naar: communicatie@waandersindebroeren.nl

Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.

Gegevens

Datum:
8 februari 2019
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Allemaal Zwolle
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Waanders in de Broeren
Achter de Broeren 1-3
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button