Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke actiedag Univé

20 september 2019-10:00 - 16:00

Gratis

Op vrijdag 20 september organiseert Univé de landelijke actiedag Univé Helpt. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Ook in Zwolle verwacht de organisatie tientallen leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

Auto te water en kantelsimulator

Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers van de Unive-winkel aan de Nieuwstraat 126 in Zwolle dankzij een virtual reality-video enkele onveilige verkeerssituaties ervaren en zich bewust worden van de risico’s die deze meebrengen. Daarnaast kunnen ze tijdens de verkeerquiz testen in hoeverre hun kennis over de verkeersregels nog actueel is. Beide activiteiten worden van 11.00 tot 15.00 uur ook aangeboden in Zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 in Zwolle, waar Univé belangstellenden ook de mogelijkheid biedt om te ervaren hoe het is om met een auto te water te raken en – onder begeleiding van een gecertificeerd duikteam – te leren hoe men zichzelf zo snel mogelijk weer in veiligheid brengt. Daarnaast is ter plaatse een kantelsimulator, waarmee bezoekers worden uitgedaagd zichzelf uit een ‘gekantelde auto’ te bevrijden.

Risico’s voorkomen en beperken

Manager Winkels Nico Korterink legt het belang achter Univé Helpt uit: ‘Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we de risico’s waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Zodat alleen het hoogstnoodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico’s die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen. Daarnaast geven de auto te water en de kantelsimulator bezoekers leerzame ervaringen met noodsituaties. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers hun bewustzijn hiervan kunnen vergroten. Op deze manier leveren we op lokaal niveau een effectieve bijdrage aan het vergroten van de verkeersveiligheid.’

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.unive.nl/

Locatie

Zwembad De Vrolijkheid
Ossenkamp 7
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button