Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunststripbeurs in de Grote Kerk

9 juni 2018-10:00 - 17:00

Zwolle – Op zaterdag 9 juni organiseert kunstruimte Het Langhuis in de Grote Kerk (Academiehuis) te Zwolle een landelijke Kunststripbeurs waar bezoekers het werk van zo’n veertig onafhankelijke stripmakers kunnen zien en kopen. De Kunststripbeurs is onderdeel van comicfestival Inktvingers. Behalve stripverhalen bestaat dat werk uit handgemaakte artikelen, illustraties, posters, stickers en zelfs ter plekke gemaakte tekeningen. In alle soorten teken-en maakwerk, stijlen en activiteiten. Dat maakt deze beurs voor een breed publiek interessant. De beurs is open vanaf 10.00 uur en duurt tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Zwolle speelt een speciale rol voor de Nederlandse strip. ArtEZ-hogeschool voor de kunsten biedt de opleiding ‘Comic Design’ aan. De enige hbo-opleiding die is gericht op het beeldverhaal in Nederland. Sinds enkele jaren houdt ArtEZ haar afstudeerexposities in de Grote Kerk. De stripmakers die afstuderen zijn toonaangevend voor het striplandschap in Nederland en beeldbepalend voor de regio.

De landelijke Kunststripbeurs voor onafhankelijke stripmakers komt vanwege het comicfestival Inktvingers dit jaar voor het eerst naar Zwolle. Voorheen werd dit event altijd in Utrecht georganiseerd.

Kijk voor het programma van comicfestival Inktvingers op www.langhuis.nl.

Gegevens

Datum:
9 juni 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Academiehuis de Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps
Back to top button