Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klaproosverhalen in het klooster

10 december 2020-20:00 - 21:30

Zwolle – Het Klooster Zwolle, Zowell verhalencafés en 50 tinten groen Assendorp organiseren twee digitale verhalencafés over maakbaarheid en sterfelijkheid, met als naam: Klaproosverhalen. De klaproos groeit op verstoorde aarde. In deze woelige tijd waarin we van crisis naar crisis leven zijn we op zoek naar klaproosverhalen: wat lag er al die tijd al in de grond en heeft potentie om juist in een crisis tot ontkiemen te komen? Je bent welkom op donderdagavond 10 & 17 december om 20:00 uur vanuit je eigen huiskamer via Zoom. Gratis aanmelden kan via kloosterzwolle.nl/programma

Klaprozen

De klaproos (papaver) is een kruid waarvan de zaden pas ontkiemen als de grond omgewoeld is. Tijdens de eerste wereldoorlog bloeiden juist op het slagveld en in de loopgraven volop klaprozen. Is het mogelijk dat er nu, tijdens de Covid-pandemie, klimaatcrisis en het instorten van de biodiversiteit, in ons leven klaprozen kunnen gaan groeien?

Verdiepende gesprekken

De huidige stapeling van verschillende crisissen confronteert ons dat uitgangspunten niet meer geldig zijn. Wereldbeelden worden op de kop gezet en wat vanzelfsprekend leek, staat onder druk. We gaan in de gesprekken twee thema’s uitdiepen:

 

10 december: Maakbaarheid – De klimaat- en biodiversiteitscrisis maakt duidelijk dat de natuur niet maakbaar of planbaar is. Wat kan er ontstaan als we de controle uit handen hebben?

 

17 december: Sterfelijkheid – Corona confronteert ons met onze eigen sterfelijkheid en die van onze dierbaren. Wat kan het besef eindig te zijn ons geven?

 

Over deze thema’s gaan we online in gesprek vanuit het perspectief van verschillende generaties, van Millennial tot Babyboomer. Met muziek bieden we momenten van reflectie en inkeer tussen de gesprekken door.

Meer informatie en gratis aanmelden via kloosterzwolle.nl/programma

Gegevens

Datum:
10 december 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Back to top button