Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jiddische zang en marimba in Zwolse synagoge

18 februari 2018-15:30 - 19:00

€10,00

Zwolle – In de Zwolse Synagoge vindt op zondag 18 februari het eerste concert plaats van Muziek uit de Joodse Traditie. De Berlijnse internationale muzikant Alex Jacobowitz (marimba) en Carla da Silva (Jiddische zang) treden op en geven voorafgaand workshops Jiddische zang en klezmermuziek.

Het is de bedoeling dat Muziek uit de Joodse Traditie regelmatig concerten organiseert in de Zwolse synagoge. De eerste heeft als titel ‘Mayn Rueplats’ (Jiddisch voor mijn rustplaats). Voorafgaand aan het concert geeft Carla da Silva om 13.00 uur een workshop Jiddische zang. Om 14.00 uur geeft Jacobowitz een workshop ‘Klezmer op Marimba’.

Carla da Silva danste bij het Caractère ensemble Aidjamal. Als zangeres en accordeonist maakte zij deel uit van Klezmer & Co. Zij reisde door New York en Canada om zich te verdiepen in Jiddische muziek en zangtradities en volgde diverse masterclasses. In Groningen geeft Da Silva workshops Jiddische zang en lezingen over Jiddische cultuur en muziek. De Silva leidde het Jiddische koor Mechaye en daarna het Balkankoor Turmac.

Jacobowitz werd geboren in New York en woont sinds 2002 in Berlijn. Hij heeft zich na zijn specialisatie in klassieke muziek gericht op Joodse muziek en heeft wereldwijd opgetreden. “Klezmer heeft een speciale plaats in mijn hart. Eerst speelde ik de meest ingewikkelde klassieke werken op de marimba, zoals Bach en Beethoven. Daarna ontdekte ik de traditionele Joodse muziek. Ik begrijp steeds beter wie ik ben en de mate waarin muziek deel is van mijn identiteit.”

Het concert begint om 15.45 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro en 7,50 euro per workshop. Aanmelden kan via muziekuitdejoodsetraditie@gmail.com of 06-40677067. De synagoge is gevestigd aan de Samuel Hirschstraat 8.

Gegevens

Datum:
18 februari 2018
Tijd:
15:30 - 19:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Zwolse synagoge
Hirschstraat 8
Zwolle, Overijssel 8011PT Nederland
+ Google Maps
Back to top button