Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan Terlouw spreekt in Zwolle tijdens Landelijk protest Lelystad Airport en luchtvaartgroei

23 juni 2018-13:00 - 14:00

Zwolle – Op 23 juni slaan bewonersgroepen en milieu-organisaties de handen ineen om een stop op de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en de luchtvaartgroei te eisen. In Zwolle spreken onder meer oud-minister Jan Terlouw, Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) en onderzoeker Leon Adegeest van HoogOverijssel.

In zes steden rondom luchthavens gaan omwonenden, politici en vele anderen tijdens een landelijke protestdag samen de straat op: Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace.

Verschillende regionale actiegroepen die momenteel strijden tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport ondersteunen de actie in Zwolle. Zij roepen iedereen die iets wil doen tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport op om op zaterdag 23 juni om 13:00 uur naar Park De Wezenlanden in Zwolle te komen. Om een gezamenlijke vuist te maken tegen laagvliegen. Maar ook om de explosieve groei van het goedkope vliegen aan te kaarten, dat de luchtvaart er toe beweegt om steeds grotere delen van het luchtruim in gebruik te nemen. Met alle gevolgen van dien voor mens, natuur, klimaat en regio’s.

Door deel te nemen aan deze actiedag kunt u zélf aan de landelijke politiek laten zien wat u ervan vindt: de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport moeten van tafel. Maar ook: de uitzonderingspositie van de luchtvaart, die leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en extreem lage ticketprijzen is niet langer houdbaar. Gezamenlijk roepen we de overheid op om de laagvliegroutes te stoppen en de eindeloze groei in de luchtvaart in te ruilen voor betere en duurzame alternatieven.

Bijeenkomst Zwolle

Op 23 juni vinden bijeenkomsten plaats in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eelde, Maastricht en Eindhoven.

De bijeenkomst in Zwolle start om 13.00 uur in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg.

Het podiumprogramma in het park vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur, waarna een voettocht volgt richting het Oude Gemeentehuis. Podiumacts worden afgewisseld met pitches van onder meer:

· Jan Terlouw, voormalig minister van Economische Zaken en voormalig Commissaris der Koningin in Gelderland
· Leon Adegeest, onderzoeker van HoogOverijssel en aangesloten bij Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL)
· Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid namens GroenLinks
· Anna Schoemakers, directeur van Greenpeace Nederland

Het actuele sprekersprogramma is te vinden op http://stopluchtvaartgroei.nl/zwolle/. Hier kan men zich ook aanmelden voor de bijeenkomst, en zo op de hoogte gehouden worden van het programma.

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button