Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVN Zwolle start in januari 2019 weer de opleiding tot Natuurgids

5 januari 2019-09:00 - 12:00

Zwolle – Als IVN-natuurgids betrek je andere mensen bij de natuur in de eigen woonomgeving en maak je de samenhang tussen plant, dier, mens en milieu zichtbaar. Je gebruikt “hart, hoofd en handen”, oftewel je geniet van de natuur, komt er meer over te weten en steekt je handen ervoor uit de mouwen!

Tijdens de IVN-natuurgidsenopleiding leer je meer over je eigen houding ten opzichte van de natuur en oefen je vaardigheden en werkvormen om deelnemers te stimuleren zelf de natuur te beleven, onderzoeken en beschermen. Vanzelfsprekend vergroot je gaandeweg ook je kennis over de natuur.

Na de opleiding word je actief binnen de lokale afdeling, als IVN-natuurgids of als vrijwilliger. De opleiding duurt 1,5 jaar en is opgedeeld in 5 hoofdthema’s: Kennismaking, Planten en bodem, Dieren, Ecologie en Landschap. Binnen alle thema’s speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Gemiddeld zijn er twee keer per maand theorielessen op maandagavond van 19.30 – 22.00 uur. De lessen zijn in de zaal van de Milieuraad, Campherbeeklaan 82A in Zwolle. De buitenlessen zijn één of twee keer per maand op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Gegevens

Datum:
5 januari 2019
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Tags:
Back to top button