Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat is jouw idee voor 2500m2?!

10 april 2018-20:30 - 23:30

Zwolle – VanWonen Vastgoedontwikkeling bestaat in maart één jaar en dat vieren ze door een cadeau aan de stad Zwolle te geven. Dat vinden we bij Club Cele zo tof dat we samen met VanWonen een ontwerp atelier programmeren op dinsdag 10 april. Daar moet jij bij zijn als je een goed idee hebt om van 2500m2 een plek te maken! In de afgelopen edities van het Stadscafé, verbinden en samenwerken in de Spontane stad Zwolle hebben we ingezoomd op hoe je een ruimte waar niemand wil zijn, waar je je ontheemd of misschien zelfs onveilig voelt, een plek om te verblijven maakt. Verdienen op een plek en niet met een plek. Een ontmoetingsplaats die tevens dient als ‘place to be’ als kloppend hart van een gebied: hoe maak je van een ruimte een plek? Wat is het beginpunt? En welke kansen zijn er in Zwolle? Op dinsdag 10 april gaan we om 20:30 uur, na alle inspiratie van de afgelopen Stadscafé’s, met een echte vraag aan de slag bij een gloednieuw Stadscafé! Denk en doe mee!

Maak jij van 2500m2 een plek?!

Het terrein achter de Willemsvaart 21 wordt voor circa drie jaar beschikbaar gesteld voor een goed idee. Op het terrein wordt ruimte geboden aan initiatieven van bewoners, bedrijven, (onderwijs) instellingen en studenten, als broedplaats of proeftuin. Want, zoals we in Zwolle zeggen: samen maken we de stad. Heb jij een goed idee voor die 2500m2?! Ga ermee aan de slag op 10 april!

Drie thema’s

Circulair leven; Innovatief ondernemen; Cultureel ontmoeten. Deze thema’s zijn niet zomaar gekozen, ze passen bij VanWonen. Zij denken vanuit duurzaamheid en gezondheid. Duurzaamheid is voor hen vanzelfsprekend in de conceptuele ontwikkeling van projecten. Met gezonde concepten willen ze bijdragen aan een samenleving waar mensen gezonder en langer kunnen leven. Zo ontwikkelt VanWonen met een heel andere horizon: veel langer dan wat gebruikelijk is en veel meer in samenhang. Niet voor de komende 30 jaar, maar de komende 100. En niet op zichzelf staand, maar in verbinding met de omgeving. Dat levert oplossingen op die goed zijn voor bewoners, de omgeving en onze aarde.

Club Cele, Stadsbeweging Overijssel en ZAP (Zwols Architectuur Podium) organiseren samen het Stadscafé en gaan elke tweede dinsdag van de maand het gesprek aan met architecten, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars, stadmakers, studenten en vele anderen.

Stadscafé ‘Maak jij van 2500m2 een plek?!’ vindt plaats op dinsdag 10 april om 20:30 uur in Schouwburg Odeon, bovenfoyer van Café Foyé.

Club Cele

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Gegevens

Datum:
10 april 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button