Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Introdans danst 5★★★★★

15 juni 2018

Zwolle – In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5★★★★★ toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. 5★★★★★ is op vrijdag 15 juni te zien in Theater De Spiegel in Zwolle.

Vier nieuwe werken op het Introdansrepertoire

Naast Mauro de Candia’s beeldschone interpretatie van De Stervende Zwaan in La Morte del Cigno, bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh. Vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.

Dreamtime komt uit Kyliáns lyrische periode. De meesterchoreograaf zette zijn werk op muziek van Toru Takemitsu. Introdans neemt (na In Memoriam en Orbo Novo) opnieuw een creatie van de internationaal bejubelde Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui op het repertoire. Loin gaat over afstand, tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt. De lichte noot in dit programma is afkomstig van de Vlaamse choreograaf Ben Van Cauwenbergh. In het juweeltje Les Bourgeois geeft Van Cauwenbergh een speelse vertaling in dans van Jacques Brels gelijknamige lied. Introdans heeft maar liefst negen werken van de Amerikaanse choreograaf Robert Battle op het repertoire en met Unfold komt de teller op tien. Het duet schetst een beeld van een nieuwe liefde, maar in plaats van een dartelende kalverliefde is de liefde intens, hartstochtelijk en misschien ook wel beladen.

Gegevens

Datum:
15 juni 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
View Evenement Website
Back to top button