Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Internationale vertelling The Emerald Sea

20 maart 2020 - 22 maart 2020

Productiehuis De Verhalenboot programmeert vanaf Wereldverteldag 20 maart drie dagen lang de internationale verhalenvertelster Shonaleigh Cumbers uit Engeland. Kom naar Huis voor Cultuur De Statenzaal in Zwolle en luister naar haar avondvoorstelling The Emerald Sea op 21 maart. Of bezoek het hele vertelweekeinde Teller, Tales and Tradition van vrijdag 20 maart tot en met zondagmiddag 22 maart! Tickets via www.deverhalenboot.nl/programma.

Verhalenvertellen is onlangs bijgeschreven op de Nederlandse inventaris voor immaterieel erfgoed. Het is één van de redenen waarom Productiehuis De Verhalenboot zich beijvert voor behoud ervan. Zaterdag 21 maart vertelt Shonaleigh The Emerald Sea, één van de delen uit de honderden verhalen tellende Menassah Cyclus. Het is een unieke kans om kennis te maken met een oeroude wijze van vertellen, waarbij verhalen worden verteld als een labyrint van verschillende mythologische vertellingen.

Over The Emerald Sea

De Smaragden Zee is nog nooit verteld voor publiek. Het verhaalt over opoffering en ware liefde. In deze episode van de Menassah cyclus wordt Prins Rahabs koninkrijk bedreigd. De macht die sinds het begin der tijden vernietigende wateren in zijn ban hield, kan alleen in stand blijven door de inscriptie van een onuitspreekbare naam. Maar die naam wordt beetje bij beetje uitgewist… Rahab en zijn koningin moeten het onmogelijke doen om hun koninkrijk te redden, alleen is Rahab gevangen genomen door een vrouw aan wie groot onrecht is aangedaan. De koningin gaat op een queeste om haar geliefde Rahab te vinden en het land te redden.

Joodse verteltraditie

Shonaleigh is een internationaal gerespecteerd vertelster en traditiebewaarder. Ze is geboren in Nederland en ze groeide op in Engeland. Zij is een Drut´syla, een vertelster in de joodse traditie. Deze orale traditie van het herinneren en vertellen van duizenden traditionele verhalen werd eeuwenlang doorgegeven via generaties van joodse vrouwen. Shonaleigh vertelt ze wereldwijd, en zorgt er momenteel voor dat al deze verhalen worden opgenomen op audio, zodat ze niet verloren gaan.

Teller, Tales and Tradition weekenden

De weekenden van Teller, Tales and Tradition zijn een kans van onschatbare waarde voor ieder die geïnteresseerd is in verhalen of in orale verteltradities. Het weekeinde is een herleving van een bijna verloren vertelcultuur. Productiehuis De Verhalenboot programmeert deze vier jaar bij elke wisseling van de seizoenen een deel van de cyclus, zodat over vier jaar één complete cyclus is verteld. Publiek kan ofwel het hele weekeinde komen (maximaal 16 plaatsen), ofwel alleen de zaterdagavond. Degenen die meer willen lezen over de geschiedenis van de Drut’syla-traditie en het levensverhaal van Shonaleigh in het bijzonder, kunnen kijken op www.deverhalenboot.nl/verteltraditie. Daar staan ook de volgende data van Teller, Tales and Tradition vermeld.

Avondvoorstelling The Emerald Sea, zaterdag 21 maart, 19.30 uur, De Statenzaal Zwolle.

Weekend Teller, Tales and Tradition, vrijdag 20 maart 19.30 uur tot en met zondag 22 maart 14.00 uur, De Statenzaal Zwolle.

Info en ticketverkoop: www.deverhalenboot.nl/verteltraditie

Gegevens

Begin:
20 maart 2020
Einde:
22 maart 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Bekijk de site van Evenement

Locatie

De Verhalenboot
Pletterstraat 20
Zwolle, Overijssel 8011 VG Nederland
+ Google Maps
Back to top button