Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interactieve online talkshow over vrouwelijk leiderschap in de Energietransitie

2 september 2020-19:30 - 21:30

Zwolle – Op woensdagavond 2 september, 19.30 uur organiseert de gemeente Zwolle, in samenwerking met Berkum Energieneutraal, ‘DuurZaam’, een talkshow over vrouwelijk leiderschap in de Energietransitie. Het gesprek is live te volgen via YouTube en Facebook.

Vrouwelijk leiderschap

… wat verstaan we daar nu onder? Bestaat het eigenlijk wel? En hoe verschilt het van mannelijk leiderschap? Of is het feministisch kletspraat? Allemaal vragen die we rondom het thema van de Energietransitie gaan verkennen. Dit doen we in een gesprek met verschillende vrouwelijke leiders. Want wij zien dat de Energietransitie niet alleen gaat over technische systemen, maar juist over mensen.

Berkum Energieneutraal

De aanpak in de Zwolse wijk Berkum is hiervan een voorbeeld. In het project Berkum Energieneutraal zijn inwoners, gemeente en andere partners samen op weg naar een aardgasvrije wijk. Dit op basis van gelijkwaardigheid en transparantie. Daarom vindt onze talkshow plaats in wijkcentrum De Weijenbelt.

We gaan in op verschillende aspecten van de Energietransitie in onze wijken en hoe we vrouwelijk leiderschap kunnen inzetten om dit te versterken. Ook geven de gasten door een vlog een kijkje in de impact van de Energietransitie op hun eigen leven, werk en woning.

Onder leiding van leiderschapsexpert Hessielle Kerkhoff gaan we in op verschillende vraagstukken binnen de Energietransitie, en kijken we hoe vrouwelijk leiderschap ingezet kan worden om de Energietransitie te versterken.

Dit doen we samen met Marjan Minnesma (directeur Urgenda en autoriteit op het gebied van maatschappelijke duurzaamheid) en Monique Schuttenbeld (wethouder Energietransitie Zwolle). Verder schuiven twee vrouwelijke leiders aan, die ook wijkbewoner van Berkum zijn. Dit zijn Riksta Zwart (directeur Waterbedrijf Groningen) en Carlijn Postma (eigenaar marketingbureau The Post).

Back to top button