Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie Water Wall

7 februari 2019-20:00 - 22:00

Gratis

Zwolle – Het overkoepelende thema van Club Cele in 2019 is vooroordelen. Mensen kunnen vooroordelen
hebben hun stad maar denken dat ze in hun eentje niets kunnen veranderen. Dat vooroordeel willen ze bij Club Cele graag van de tafel vegen.

Water Wall

Water Wall: een verticale regenwaterbuffer die zorgt voor vergroening van de stad en maatschappelijke betrokkenheid. Waar moet die Water Wall in Zwolle komen? Het idee voor de Water Wall ontstond in 2017 tijdens de Hanseatic City Challenge van de Provincie Overijssel, waar teams werden uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor overlast door hevige regenbuien in Hanzesteden. De Water Wall kwam als winnaar uit de bus: een verticale regenwaterbuffer die saaie, blinde muren in een stad weer benut. De technische installatie buffert en slaat regenwater op en is daarbij een creatief platform voor maatschappelijke thema’s als hittestress, vergroening van de stad, klimaatadaptatie en betrokkenheid van buurtbewoners.

Jonge ondernemers

Inmiddels is de allereerste Water Wall geïnstalleerd in het centrum van Leeuwarden. De jonge ondernemers en initiatiefnemers Jenifer van Dijk en Jeroen van Luyn vertellen over hun drijfveren voor het project Water Wall en de ervaringen met het ontwerpen en realiseren van laagdrempelige en creatieve projecten in dichtbebouwde steden.Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman (Mobiliteit, Water en Sociale kwaliteit), belicht deze avond
de maatschappelijke context. Hoe breng je het abstracte klimaatverhaal bij de mensen? Daarnaast vertelt hij over het nut en de noodzaak van de samenwerking tussen publiek en overheid en betrokkenheid van bewoners. Ook Ed Anker, wethouder Gemeente Zwolle, is aanwezig.

Gegevens

Datum:
7 februari 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.clubcele.nl

Locatie

Zwolse Theaters
Blijmarkt 25
Zwolle, Nederland
+ Google Maps
Back to top button