Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie: Luc Panhuysen over Joan Cele

22 mei 2018-20:30 - 23:30

Zwolle – Club Cele gaat de komende vijf edities van de VPRO Tegenlicht Meet Ups aandacht besteden aan het onderwijs. We staan stil bij de geschiedenis, de huidige situatie en de toekomst van het onderwijs. We starten op dinsdag 22 mei met een inspiratiesessie over Joan Cele en trappen af met de Zwolse historicus Luc Panhuysen.

Onderwijspionier Joan Cele heeft veel betekent voor het onderwijs van nu. Het indelen van leerlingen op leeftijd bijvoorbeeld, en overgangsexamens. Maar het belangrijkste: voor hem was iedereen gelijk. Club Cele heeft haar afgeleid van deze bijzondere Zwollenaar uit de veertiende eeuw.

Luc Panhuysen schetst op 22 mei een beeld van het leven van Joan Cele en bekijkt wat we van hem kunnen leren om ons huidige onderwijssysteem te innoveren. Je kent hem misschien van de Cele lezingen die eens per jaar in Zwolle worden gegeven. Kom meer te weten over de geschiedenis van ons onderwijs en hoe het is gevormd. We gaan het ook hebben over emancipatie, innovatie en de verschillende lagen van het onderwijs. Er is nog genoeg te leren over het onderwijs, dus. Kom je ook?

Club Cele VPRO Tegenlicht Meet Up ‘Inspiratiesessie met Luc Panhuysen’ vindt plaats op dinsdag 22 mei in Schouwburg Odeon, de bovenfoyer om 20:30 uur.

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Gegevens

Datum:
22 mei 2018
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Back to top button