Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inloopbijeenkomst versterking Stadsdijken Zwolle

6 februari-19:30 - 21:30

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) organiseert op donderdag 6 februari een inloopbijeenkomst over het versterken van Stadsdijken Zwolle. Tijdens deze avond deelt het waterschap ideeën over het ontwerp per deel van de dijk. Ook kunnen belangstellenden vertellen hoe zij de toekomstige dijk voor zich zien. De bijeenkomst vindt plaats bij Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 in Zwolle en de inloop is tussen 19.30 en 21.30 uur.

Afgelopen jaar bekeek het waterschap hoe hoog en breed de dijk op verschillende plekken moet worden en haalden ze veel wensen en ideeën op bij gebruikers van de dijk. De komende tijd gaan ze het ontwerp verder uitwerken. Tijdens de inloopbijeenkomst laat het waterschap zien aan welke varianten ze per deel van de dijk werken en welke wensen en aandachtspunten ze hebben opgehaald. Tijdens de inloopbijeenkomst is er veel gelegenheid om vragen te stellen en het gesprek over het ontwerp van de dijk aan te gaan. Aanmelden is niet nodig.

Stadsdijken Zwolle

Er zijn verbeteringen nodig aan ongeveer 7,5 kilometer van de stadsdijken in Zwolle. Van het landelijke Westerveld tot de woonwijk Holtenbroek en het industrieterrein Voorst. Samen met bedrijven, bewoners en overheden als de gemeente Zwolle, de provincie en Rijkswaterstaat onderzoekt het waterschap de beste manier om dit aan te pakken. Meer informatie is te vinden op wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle

Over het Hoogwaterbeschermingsprogramma

Tot 2050 worden – in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma – in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan 100 kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Waterschap Drents Overijsselse Delta voert een aantal HWBP-projecten uit, waaronder de dijkversterking Stadsdijken Zwolle.

Gegevens

Datum:
6 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Wijkcentrum Holtenbroek
Bachlaan 20
Zwolle, Overijssel 8031 HL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 422 4933
Site:
https://www.wijz.nu/locatie/wijkcentrum-holtenbroek
Back to top button