Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiebijeenkomst duurzame warmte-oplossingen

21 mei-19:30 - 21:00

Gratis

Bijna alle woningen en bedrijven in Zwolle worden nu nog verwarmd met aardgas. De komende 30 jaar schakelen we allemaal over op schone warmtebronnen. De gemeente wil inwoners van begin af aan betrekken bij deze overgang. En hun mogelijkheden en wensen hierin meenemen.

Wilt u meepraten over alternatieve warmte-oplossingen om uw huis te verwarmen? Meld u dan hier aan voor één van de informatiebijeenkomsten en/of doe mee aan de stadsbrede enquête.

In 2050 wil Zwolle energieneutraal zijn. Dat houdt in dat we evenveel energie zelf opwekken als dat we verbruiken. En we willen op termijn van het aardgas af gaan.

Warmtegids

De gemeente is onder meer met woningcorporaties en energiebedrijven bezig met het maken van een warmtegids. De gids beschrijft hoe en wanneer de wijken van Zwolle van het aardgas af gaan en welke alternatieve warmte-oplossing de voorkeur heeft. Dat kan bijvoorbeeld zijn via een warmtenet, met biogas of met een warmtepomp (all electric). De eerste ideeën voor alternatieve warmtebronnen zijn er. De mogelijkheden verschillen per wijk of stadsdeel.

Informatiebijeenkomsten

De gemeente wil deze eerste ideeën graag aan u voorleggen en is benieuwd naar uw reactie. Daarvoor organiseert de gemeente Zwolle informatiebijeenkomsten voor de verschillende stadsdelen. De avond gaat van start met een presentatie waarin de eerste ideeën die er voor uw wijk liggen met u worden gedeeld. Na de presentatie kunt u vragen stellen en uw mening over de ideeën delen met deskundigen van de gemeente.

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Stadhuis
Grote Kerkplein 15
Zwolle,
+ Google Maps
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button